4 favoriter: Träning för kropp och knopp

Innehåller reklamlänkar för KVIX
träning för kropp och knopp
Photo by Elena Kloppenburg on Unsplash

Ikväll gav jag kroppen en ordentlig omgång Tabata! Så nice men ack så jobbigt! Är otroligt mör i kroppen kan jag säga. När stödassistent T var häruppe förut sa han ”Det är bra gjort av dig att träna i den här värmen!” Ja varmt var förnamnet på träningspasset. Och jag är så glad för att Madelena gav mig tipset om KVIX!

Jag har berättat om KVIX i tidigare inlägg och om hur deras koncept på ett kostnadsfritt och roligt sätt kan ge träning för både kropp och knopp. Kan inte låta bli att göra det igen. Jag trodde typ jag skulle träna ett par tre  veckor och sen strunta i det. Men jag har hållit igång längre och jag har provat olika saker. Vissa saker tror jag inte att jag kommer göra igen medans andra skulle jag kunna göra dagligen. Vissa saker är utmanande och svåra fysiskt och andra ger mig utmaning genom att jag har svårt att koncentrera mig men behöver just då fokusera o släppa det omkring mig!

Jag har hittat några favoriter som gett träning åt både kropp och knopp. Dessa ska jag nu dela med mig av till er läsare och inspirera er att träna. Träningspassen passar såväl nybörjare som erfarna träna.

Tabata

Tabata är en intensiv intervallträning, 8-10 olika övningar som man gör i intervaller, 20 sekunder övning, 10 sekunder vila, 20 sekunder övning etc. Varje intervall utförs 4ggr/ övning. Det är tufft, svettigt men kul, och det bästa är att du inte behöver några redskap. Jag har tränat Tabata 2 ggr denna veckan, och senast för en stund sen. Kan säga att jag är mör i kroppen. Har ju gjort andra pass också under veckan. Men Tabata är verkligen bra träning för hela kroppen.

Yin Yoga

En mjukare form av Yoga, där du lägger mer vikt på att va i dig själv i övningarna, du gör positionerna långsamt och stannar i varje position längre tid ca 3-5 minuter och med få repetitioner. Istället för musklerna är det bindväven som får träning. Undvik att nå maxläge eller smärta när du utför yogan. Det finns massa bra med Yin Yoga:

 • Lugnar ner både kropp och sinne
 • Bra komplement för annan Yoga och träning
 • Yin Yoga är enkelt att utföra och alla kan vara med
 • Avslappning
 • Minskar stress och oro
 • Gör att du blir mer medveten om din närvaro
 • Hjälper till att få bättre rörlighet i leder
 • Ger ett inre lugn
 • Ökar din ”Prana” d.v.s. medveten andning, liv och vitalitet.
 • Både kropp och knopp får bra och välbehövlig träning.

Zumba Fitness och Sabor Latino

Ja, jag testade häromdagen! Och det var jätteskojäven om det var svårt! Har ju testat Sabor Latino innan och personligen tycker jag att den är svårare än Zumba. Sabor Latino, liknar Zumba, men den innehåller mer Latino-rytmer än Zumba. På ett riktigt roligt sätt utförs det med musik och rörelser.

Det är svettigt värre och man måste se till att ha en vattenflaska o handduk till hands. Annars krävs ingen utrustning. Jo ett par bekväma träningsskor. Kropp själ och hjärta samarbetar och en ordentlig energiboozt ges!

Älskar båda dansformerna. Och det bästa är att om jag missar ett pass Zumba kan jag boka ett pass Sabor Latino istället eller tvärtom. De går att komplettera med varann. Oavsett vilket passa man väljer så ger det HELA kroppen en ordentlig omgång med träning! Zumba Fitness är något kortare pass på 45 minuter medan Sabor Latino är 60 minuter långt. Men det märker man inte, vips så är tiden slut!

Och det handlar inte om att du ska lära dig att dansa tex som bugg, vals, foxtrot, balett etc. Det handlar om att röra på sig, ha skoj och få ett ordentligt träningspass. Så om du har svårt att hålla takten eller tycker det går för fort i rörelserna som ledaren gör, strunta i det, ha skoj och njut och ge dig själv en klapp på axeln för att du genomfört passet.

Andningsövningar, avslappning och meditation

Så härligt att sitta ner, lyssna på avkopplande musik och bli medveten om andningen, känna andetagen inte bara som dom är utan i hela kroppen, gå in i sig själv och finna en inre ro, endast med sina andetag och lyssna på kroppen och bli medveten om kroppen. Att lära sig kroppens signaler! Så häftigt och underbart! Dessa är perfekta att göra innan läggdags. Jag har lite svårt att slappna av och släppa saker omkring mig både tankar och känslor som vill ha uppmärksamhet men också stimuli omkring mig. Jag har koncentrationssvårigheter, det ingår i min diagnosbild, men genom att låta mig göra dessa pass kan jag lära mig hantera de sakerna också. Sen kommer jag alltid ha mina svårigheter kvar, men om jag kan minska dom och låta dom ta mindre energi så kan jag få ett inre lugn och hantera min vardag bättre.

Bli medlem på KVIX redan idag, helt gratis! Och nu får du 1 veckas prova på premium-medlemskap helt gratis. Du kan sen välja om du vill fortsätta ha premiummedlemskap just nu 99kr/månad (ord. pris 149kr/ mån) eller 999kr/år (ord. pris 1299kr/år). Ingen bindningstid. Och du kan avsluta din prenumeration och medlemskap när du vill.

KVIX Free vs. KVIX premium

 • Free: är som det låter free, gratis. Du får möjlighet att delta i alla Liveklasser när de sänds, läsa KVIX blogg, se övningar, se din profil hur mycket du tränat och vilka pass du bokat dig på.
 • Premium: tillgång till samma saker som KVIX Free. Men du kan också träna obegränsat genom att se dina favoritpass igen via anytime, eller göra passet när det passar dig. Du missar inga pass. Du har också tillgång till tjänsten Sweet Deals där du får förmånliga priser och erbjudanden från KVIX olika samarbetspartners.

Vill du också träna din kropp och knopp? Häng på och bli en KVIXare du också.

Ta hand om er!//

2 thoughts on “4 favoriter: Träning för kropp och knopp

 1. Kul att jag kunde inspirera dig till detta. Kvix är ett bra alternativ om man vill köra hemmaträning. Just yinyogan är min favorit. Vi är så dåliga på att stanna upp, känna och bara vara.
  Madde recently posted…God morgon i värmenMy Profile

  1. Ja det är jättebra! Jag gillar det bättre än gymmet, och ingen mer än ledaren ser mig. Så skönt! Och konstigt nog har jag klarat självdisciplinen också. Men tror att det kommer hålla i sig. Sen är det ju bra för man kan ju prova olika saker och gillar man det inte så gör man inte och då testar man annat utan att ha lagt ut pengar på något och tvinga sig iväg på. Har fastnat för Yin-Yoga och dans. Testade magdans idag. Jättekul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge