26. Nubbe är något som…

Varje dag i 30 dagar har Madeleine en härlig bloggutmaning, ett ämne om dagen och det handlar om allt mellan himmel och jord! Jag är med på denna utmaning – Häng på du också!

nubbe
Photo by Michael Dziedzic on Unsplash

Är farligt och inte gott! Jag kan smaka på nubbe, men ärligt tycker jag inte om det. Och jag blir påverkad på ett par stycken, för helst ska ju skiten svepas! 

Men det är ju ändå nåt festligt med det hela, man skålar och sjunger ”Helan går”. Och har det skôj! Nubbe hör ju till jul och påsk och midsommar, men jag tycker att det tar över ibland och folk får liite många snapsar i sig! 

Tänk på barnen:

Har man barn med kring bordet så får man ju ta det lugnare, det är inte ok med fylla och barn omkring! Speciellt inte julen, det är liksom barnens högtid på något vis. Det ska ju bli ett POSITIVT minne för livet för dom. Även andra högtider. Visst kan jag inta alkohol med Walther i närheten. Nu är han ju rätt stor, men jag tar en eller ett par glas vin kanske nån drink… men jag är inte bekväm med det. Jag har ju själv varit barn där det druckits friskt och blivit mycket fylla och dumheter p.g.a. detta, och jag vill inte utsätta W eller något annat barn för det.

Jag håller mig till läsk, vitt eller rosévin, eller cider, möjligen öl. Och jag kan lika gärna dricka det alkoholfritt! Jag bryr mig inte faktiskt! Jag kan ha skôj ändå. Men lite festligt är det ändå med nubbeglaset som höjs och man sjunger en trudilutt. Men varför inte ha lite sprite eller sockerdricka i glaset eller vatten? Bara det har samma färg som nubben så man matchar in OM någon fotar. Haha!

Nä, ska jag ha starksprit ska det vara nån likör att smutta på t.ex Baileys, Couantrou, Amrula eller liknande. Eller i en drink t.ex rom och cola, gin& tonic, Strawberry Daquiri Men jag tycker att slôdreck (läsk) går precis lika bra.

Vad tycker du? Dricker du nubbe? Skriv i kommentarer nedan eller häng på utmaningen du också.

Ta hand om er!//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge