Ja, jag ska börja plugga!

plugga

Vilken lycka! Jag har kommit in på en utbildning i höst! Jag ska börja plugga på distans! Men det är inte nån av dom jag skrev om när jag skrev om att Prova på nytt& utvecklas. Det är inte den utbildningen som jag fastnade mest för, men ändå så intressant. Så jag hoppas att det blir en lärorik tid

Jag ska gå en 20 veckor lång kurs på Stadsmissionens folkhögskola, men på distans, den heter ”Skriv för att nå ut” 23 augusti är det kursstart. Jag är taggad. Men vore jäkligt kul om jag kom in på nån av bildkurserna också.

Men som sagt jag är taggad och glad över att börja plugga igen! Jag har längtat länge efter att få plugga, men saker och ting har ju gjort att det varit svårt att hitta nåt lämpligt. Och även om jag haft längtan att plugga så har inte orken funnits där, min mentala hälsa har ställt till det väldigt mycket tyvärr! Men nu ska det äntligen bli av.

Och kursen verkar otroligt intressant (ja annars hade jag väl inte sökt den). Den handlar om att skriva och skapa opinion och det vi får lära oss/läsa om: (lånat text från skolans hemsida)

Exempel på kursinnehåll:

  • Att skriva sammanfattande och lättfattligt
  • Att skriva riktade texter som debattartiklar och presentationstexter
  • Retorik i tal och skrift
  • Intervjuteknik
  • Analys av opinionsbildande kampanjer i sociala medier och på reklamplats
  • Grundläggande bildkomposition

Kursen avslutas med att deltagarna tillsammans eller var för sig arbetar med ett större projekt: till exempel en blogg, en hemsida, en pod, ett facebook-konto eller en projektansökan. Det mesta som kräver skrivande får plats i projektet!

Efteråt får man intyg på de olika delarna:

  • Skrivande
  • Visuell kunskap
  • Och att nå ut med budskap
Ta hand om er!//