13. Om jag måste välja…

Varje dag i 30 dagar har Madeleine en härlig utmaning, ett ämne om dagen och det handlar om allt mellan himmel och gjord! Jag är med på denna utmaning – Häng på du också!

Hade lite svårt att komma på hur jag skulle tolka denna dagens utmaning, så kör väl antingen eller då!

SOMMAR – VINTER

Sommaren, allt är enklare, mindre kläder, möten utomhus, ledighet med nära och kära (ja inte för alla kanske). Godare mat, sol och bad, man känner sig piggare och fräschare på sommaren. Tröttheten jag har på sommaren är en helt annan än den på vintern. Att få träffa vänner och bekanta är lättare på sommaren. Men vintern har sin charm också

JEANS – KLÄNNING

Beror lite på årstid och väder. Men överlag trivs jag bäst i klänning. Men jag gillar verkligen Jeans också.

PIZZA – HAMBURGARE

Eller snarare halloumiburgare eller annan form av vegetarisk hamburgare. Det är både godare och enklare att göra i ordning. Och jag håller mig mättare efter att ha ätit halloumiburgare

SJUNGA – DANSA

Sång och musik är livet. Jag älskar att sjunga. Gärna schlager, musikal eller gamla låtar, men på senare tid har jag börjat köra lite pop och utländsk musik.

HALLON – JORDGUBBE

En solmogen, krispig jordgubbe, lite lite omoget är nästan godast. Gärna direkt från landet. Ska köpa en hängande planta och hänga på balkongen tänkte. Sen får vi se hur många jag får själv, risk att en viss tonårsgrabb kommer äta en del om han kommer åt, men det är han värd.

STAD – LANDET

Bor helst i stan, av bekvämliga skäl. Närheten till allt liksom och jag kan ta mig till olika platser utan bil. Bekvämligheten, jag trivs i min lägenhet, även om jag skulle vilja ha lite mer utrymme för krukor med godsaker som odlas.

Men jag trivs på landet, jag njuter för fullt om jag är hos min pappa t.ex. mitt barndomshem, kanske inte hade den synen när jag bodde där som barn och tonåring. Men idag saknar jag det. Jag skulle vilja Och lite trädgårdsland. ha ett litet torp där jag kan sitta i trädgården med en kopp kaffe eller iskaffe, lite frukt och lyssna på musik. Omodernt och pittoreskt gör mig ingenting alls, bara jag kan laga mat, gå på toa eller dass och duscha.

LILA – ROSA

Ja jag gillar rosa bäst! Lila kommer nog på andra plats ihop med turkos, hade en period då jag fullkomligt älskade lila, men vet inte vad som hände. Rosa är och förblir favorit!

-70 TALS MUSIK – -80TALS MUSIK

-70 talsmusik. Älskar den musiken. 80 talet blev lite tuffare och hårdare inte alls min stil. På 70-talet kom också flera musikaler såsom Grease, West side story och Hair.

Och artister och band som hade stora hits, Abba, Svenne och Lotta, Ted Gärdestad, och flera dansband.

LÄGENHET – HUS

Bekvämt, enkelt och jag som har hyresrätt är så tacksam att jag kan ringa eller fylla i en felanmälan på nätet sås kommer vaktis och åtgärdar felet. Annars hade min pappa haft att göra.
Saknar inte hus alls, så nöjd att bo i lägenhet. Men skulle inte säga nej till boende längst ner i huset istället för 3e våning. Och där jag bor just nu är utsikten alldeles underbar över ån. Det är nära till stan och just till ån och naturen. Att vara nere vid ån är verkligen att vara i naturen och ändå mitt i stan.

SVERIGE – UTOMLANDS

Ja det beror egentligen lite på, men i år är det nog Sverige som jag satsar på, dels för ekonomin, men också för att jag fortfarande är lite skeptisk till att åka utomlands p.g.a. pandemin. Den är inte över ännu och vi ska inte ha så bråttom med att ge oss ut i världen, även om många är vaccinerade och man är mindre rädd.

Eventuellt kan det bli någon kryssning till Åland med M i höst, men vi får se hur det blir med det. Men just nu blir det resor inom sverige, och jag har inga större planer egentligen. Vill åka till Stockholm och träffa min vän Susanne. Och har jag med mig Walther ska vi väl utforska några museer i Stockholm.

Sen ska vi åka till Lysekil några dagar till mamma och Håkan. Ut och fiska med Håkans båt som jag ska få provköra.

Sol och bad vid Vättern, Lille Havssjön eller Mullsjön kan det nog också bli. Och kanske en fika hos min styvsyrra på Café Lockö i Hyssna.

NAGELLACK – LÄPPSTIFT

Läppstift, det är tillåtet att ha det på sig på jobbet också och är lättare att hålla snyggt. Jag har sällan nagellack då jag inte får ha det på jobbet. Tar på det vid speciella tillfällen bara. Men läppstift har jag nästan dagligen.

NYÅR – MIDSOMMAR

Midsommar, utomhus, färskpotatis, sill, gräddfil, jordgubbar, sommarklänning, mys utomhus, grill! Andakt i Suntak på Storegår’n eller i gamla kyrkan (när det inte är pandemitider).

INSJÖ – HAV

Jag har närmare till insjöar såsom Vättern, Lille Havssjön och Mullsjön. Men ett bad i havet är ju inte fel heller. Blir nog havsbad i sommar i Lysekil skulle jag tro. Men jag har lättare att ta mig till en sjö. Eller rentav ner till ån.

SKIDSEMESTER – SOLSEMESTER

Jag är inte och jag kommer nog aldrig bli nån skidåkare, så även om sällskapet åker skidor och jag kanske hittar annat att göra så känns det inte alls som om jag skulle vilja åka på skidsemester. Solsemester är för mig avslappning och njutning. Sol och bad, god mat och en del sevärdheter (ja för att ligga och steka hela dagarna är inte riktigt min melodi).

STÖKIGT – ORGANISERA

Ja har svårt att ha ordning omkring mig, men vissa saker har jag organiserat och det går inte annars. På jobbet har jag organiserat och även gett förslag på organisering i skåp m.m. och fått gehör för en del.

Hemma är det organiserat kaos mer eller mindre. Men det är mer ordning nu än för bara några månader sen. Jag kämpar på med att hålla hemmet i mindre kaos.

KAFFE – TE

Kaffetåren den bästa är
av alla jordiska drycker
Den stärker kroppen
den lyfter själen
Den går från hjässan
och ner till hälen

Ja jag dricker helst kaffe. Te om jag är sjuk eller bara blir sugen på det. Men annars kaffe, och nu på sommaren is-kaffe. Men det ska vara mycket mjölk i så gärna en latte eller cappuccino. Och ibland med lite smak, vanilj eller kanel och kardemumma. Ibland med en klick vispad grädde som på Espresso House t.ex. Och vid festliga tillfällen med en skvätt Baileys i eller varför inte en Irish Coffee?!

KÖTT – VEGETARISKT

Ja, inget kött här inte. Jag är s.k. Pescetarian samt Lactoovotarian d.v.s. jag äter vegetariskt samt fisk& skaldjur, mejeriprodukter samt ägg. Åt kyckling fram tills i januari när jag fick Campylobakter, sen dess – never ever jag äter kyckling!

Ta hand om er!//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge