En bloggares Bloggutmaning–Dag 9

I 15 dagar kör jag en bloggutmaning för och om oss bloggare!
Häng på du med! Klicka på bilden nedan så kommer du till sidan med alla ämnen!
Länka gärna tillbaka till min blogg. Och lägg gärna till länken till ditt inlägg genom länken längst ner i detta inlägg!

Kan du ge några bra tips om man skulle få bloggtorka
Ja, bloggtorka får dom flesta ibland! Man vet inte vad man ska skriva, lusten försvinner, det hor nog drabbat oss alla? Eller? Men hur tar man sig därifrån? Måste man överväga att lägga ner sitt bloggande för att man är “slut” på tankar och idéer? Nej, det finns olika knep att besegra bloggtorkan. En paus är bra att ta, men om ens blogg växt så kan det vara svårt att nå tillbaka dit igen om det blir en längre paus.

 • Haka på utmaningar, du kan googla på bloggutmaning och hitta inspiration, ibland kan man få nya tankar bara av att göra en utmaning eller läsa andras deltagande i utmaningar. En bra sida med många listor är just Blogglistor. De har listor om allt möjligt! Och genom att fylla i en lista kan man fördjupa sig i något ämne och få igång sin lust igen.
 • Utryck i annat sätt än skrivna ord: Fotografera, måla, sjung och publicera i bloggen, kanske kan det till och med få dig till oanade höjder. En bild säger mer än tusen ord, och att ha bilder med i varje inlägg gör att inläggen också blir intressantare för läsarna. Jag gillar denna årstiden (eller alla årstider) med naturens färger, naturen vaknar, fågelungar, blommor. och fotar gärna samma motiv många gånger och med perioder emellan för att se skillnader och för att locka läsare att följa med på den resan och kanske hitta annat skoj att läsa om härinne och vilja återkomma.
 • Ha alltid kamera med: eller nu har de flesta mobiltelefoner med bra kamera (använder typ bara mobilen), Då kan du lätt få inspirationer och idéer. Antingen gör du ett bildkollage i ett inlägg eller så fotar du något intressant och skriver om det när du hinner, för är man på språng är det ju svårt att blogga precis just då, men foto kan vara en påminnelse.
 • Listor: Listor är poppis bland de flesta! Skriv listor och inbjud att hänga på!
 • Läs andras och följ bloggar och inspireras, utan att härma efter. Jag snubblade över en sida med massa tips och idéer just när jag skulle hitta inspiration och idéer till detta inlägget, och jag rekommenderar er att kolla där.
 • Dela upp dina idéer: Har du inspiration till 3 olika inlägg en dag? Dela upp dom på 3 dagar, skriv gärna samma dag men spara i utkast eller tidsinställ till ett par dagar senare.
 • Skriv komihåglistor i mobilen med ämnen som poppar upp. Det finns massa bra list-appar, jag har nyligen börjat använda “Keep-anteckningar” för vardagsbruk (tips från min arbetsterapeut), men den funkar kanon som kom ihåg till bloggen också.
 • Använd dig av din bloggportals mobil-app: Ett superbra och smidigt hjälpmedel, jag tycker att det är krångligt att logga in i en webbläsare och skriva i mobilen, i datorn funkar det bra. Men jag har ju wordpress och använder deras app och jag gillar den skarpt! Smidigt, och jag kan spara till utkast och ha full koll. Det gör att det inte tar energi när jag ska skriva utan jag har i princip alltid orken att slutföra mitt inlägg. Ibland redigerar jag foton i mobilen, lägger in i appen och skriver via datorn, vilket också ger mindre stress när bilder ska laddas upp till datorn och läggas in i inlägg, jag klickar bara på mediebiblioteket och tar fram den bilden jag tänkt.
 • Pressa dig INTE att du MÅSTE blogga  hela tiden och varje da. Jag gör ofta så att jag tidsinställer t.ex. denna utmaningen skriver jag 3-4 inlägg på en dag och sätt på förinställt till rätt dag, det minskar stress och press på mig själv.
 • Har du fått nån intressant kommentar? Svara genom att skriva ett inlägg om det istället för att svara i kommentarer (jag tycker det är jobbigare att svara på kommentarer utan vill hellre bädda in svar i inlägg!
 • Kör en Q&A Frågestund: Lite samma tankar som föregående punkt. Men du kan bjuda in läsare att fråga om olika saker, jag gjorde det i april, men blev inte mycket med det då jag donat med utseende av bloggen, vart ska man lägga in länkar och information om det m.m. Men ska köra det igen. Det är ett sätt att lära känna dina läsare och dom dig. Du behöver inte ha flera tusen följare för att ha en Q&A.
 • Nischa inte in dig på bara en sak: Skriv inte bara om vardagen, eller bara om livet som singelmamma, eller bara om livet som funktionsnedsatt eller vad det nu kan vara. Det är din huvudinriktning i bloggandet, men skriv om allt möjligt, bjud på dig själv (så länge du är bekväm), skriv om andra ämnen också, kanske ha en gästbloggare? Kanske kan du och en annan bloggare gästa varann?! Att läsa samma sak om och om igen blir tråkigt för både dig och läsarna och kan vara en orsak till att din blogg inte har så hög trafik och många läsare vilket i sig leder till att man också tappar suget för att blogga.

Har nämnt att appar är ett bra sätt att få sin blogg att flyta på, jag tänkte vid ett senare tillfälle (Planerar och testar lite olika just nu) berätta om olika appar som man kan använda sig av. Några tips? Jag vill helst prova appar som man kan synka mellan dator och mobiltelefon om man som jag använder både och.

Blev ett långt inlägg idag. Men det var så skoj att skriva detta, och intressant, jag kom på mer och mer idéer hela tiden! Vilket var tanken med dagens ämne, idag hade jag ingen Bloggtorka!

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Ta hand om er!//

Gör mig glad med en kommentar!