En bloggares bloggutmaning! – Dag 5

Hej igen alla därute i bloggosfären! Hoppas allt är bra och att er skrivarlust och inspiration är på topp och att det glöder i era fingerspetsar man brukar säga så pennan glöder, men i bloggosfären är det det fingrarna som jobbar mot tagentbord och skärmar. Och just min utmaning handlar om att blogga!

Ja det är dags för dag 5i:

Hur ser ditt bloggande ut? Är det spontant? Eller har du planerat alla inlägg och ämnen du tar upp?
Det är lite olika, ibland kommer det direkt från hjärtat, saker jag bara MÅSTE berätta för någon eller något som gör mig irriterad eller arg och dessa är spontana för det mesta, även om jag ibland avvaktar nån dag innan publicerar för att få till det på ett bra sätt och ett korrekt sätt. Att hafsa ihop något snabbt när man är irriterad kan göra att det blir missförstånd, man skriver på sätt man inte borde och jag har ibland tendens att bli så arg så saker som inte borde offentliggöras såhär ändå gör det. Det är något jag lärt mig under mina år som bloggare. Att man måste tänka till när man skriver.

Denna utmaning planerar jag inlägg och ämnen i förväg, en del tidsinställer jag för att försäkra mig om att de kommer iväg  rätt dag etc. och jag går in och kollar inläggen innan de tidsinställda inläggen publiceras så det ser bra ut och att dagens tema följs och inte ”svävar iväg” för mycket, vilket jag har tendens till att göra ibland och det gör ju att det blir rörigt!

Även samarbeten görs planerat. Då man har en deadline som ska hållas och så måste det se bra ut! Så då är det planering som krävs för att få till ett bra inlägg så både jag som bloggare och min samarbetspartner blir nöjda. Och jag brukar också låta min samarbetspartner läsa igenom inlägget innan publicering så inga missförstånd uppstår.

Sen generellt tycker jag att när jag skriver planerade inlägg  så blir det bättre, inte så mycket slarvfel, jag läser igenom det på ett annat sätt, och så kan jag ge det tid att utformas och bli bra helt enkelt

Men det är faktiskt kul att skicka iväg spontana inlägg också, vilket jag gör rätt ofta. Men ibland om jag kommer på nåt kul, kanske fotat något ute som jag måste visa er läsare så blir det kanske spontant inlägg men ändå planerat för då ser jag till att fotot/fotona blir tillräckligt bra för att visa er här (jag fotar med mobilen, har en kamera till som är rätt gammal men ok, men minneskortet är puts väck) och då planerar jag ändå det i huvudet tills jag sitter här med datorn eller med mobilen och skriver själva inlägget.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Ta hand om er!//

Gör mig glad med en kommentar!