Fem en fredag–Kunskap

Ja en hel vecka har gått sen förra gången jag gjorde ElisaMatildas utmaning Fem en fredag. Dags igen och denna fredag handlar det om KUNSKAP

 1. Vad är något du håller på att lära dig?

  Lär mig nytt varje dag egentligen. Men just nu ´ägnar jag mycket tid åt att få bloggen som jag vill! Försöker lära mig att få till formuläret för “Subscribe” så det ser snyggare ut.

 2. I vilket ämne vill du förkovra sig mer?

  Oj, vet inte egentligen. Bli en bra influencer kanske?

 3. Karriärmässigt, vad ville/vill du egentligen bli?

  Barnmorska var min första dröm, sen hade jag en  period där jag ville bli nunna, men jag var tvungen att konvertera till katolicism då så blev  inte så. Läste Svenska kyrkans grundkurs 2005 för att jag ville bli diakon och den drömmen finns kvar ännu, dock måste jag plugga minst 3 år på högskola till socionom eller sjuksköterska först innan jag kan plugga på diakoniskolan. Finns dock en utbildning med fritidsledare på folkhögskola som ger behörighet, men det är i Stockholm. Så den drömmen får jag allt drömma om ett tag tillWinking smile Men är nöjd med mitt jobb på Café Smedjan.

 4. Hur får du din kunskap?
  Mycket via google och sociala medier, men jag är noga med att kolla källor!!
 5. Vad skulle du behöva bli bättre på?
  Lära känna mig själv bättre, inte stressa, hitta sätt att varva ner mitt i stressen! Jag har börjat men behöver verkligen påminna mig själv ofta.

Häng på denna utmaning också! Alltid lär du dig något!!

Ta hand om er!//

6 thoughts on “Fem en fredag–Kunskap

 1. Nog finns det mycket att lära alltid. Men kom också ihåg att det är aldrig för sent att utbilda sig till det man vill! En vacker dag så!! Ha en fin helg!

 2. Lärandet tar aldrig slut i livet, som tur är, det är aldrig försent med utbildning. Ja kolla källorna är alltid väldigt viktigt! Ha en skön helg!

 3. Man ska ha drömmar, om din handlar om att bli diakon så kanske det går att genomföra lite senare i livet. Visste inte alls att de behövde en så gedigen utbildning. Jag kände några diakonissor när jag var ung, hade nog ingen aning om hur de hade utbildat sig, dessutom var det i Finland. Hjälpsamma var de i allafall och det går väl som en röd tråd i yrken som detta.
  Det tråkiga med att försöka lära sig när man är gammal är att kunskapen inte riktigt vill sätta sig, den tenderar att flyga sin kos helt plötsligt..
  Trevlig Valborgshelg

Gör mig glad med en kommentar!