Helg med tacos, pizza, nunnor och sång

Denna helgen har gått FORT, som alltid när jag har min älskade son här. Har mest tagit det lugnt, skulle ju tagit oss en runda o leta pokemon, men vi var för trötta så ingen orkade riktigt. Och igår bakade jag bullar som blev sådär. Dom var ätbara, liite mkt kardemumma bara, men annars goda, däremot utseende… inte alls vada jag tänkt mig, vissa blev mer färgade än andra om man säger så, men de smakade inte mkt bränt trots allt. Walther var ute och knyckte flera gånger från gallret där de låg för att svalna… så då måste de varit goda!

I fredags gjorde vi tacos, som väldigt många gör tror jag. Längesen vi åt tacos, jag är lite less på det, men Walther hade önskat detta när vi planerade helgen. Så då fick det bli så, däremot twistade jag min mat lite, körde ett vegetariskt recept från undertian.com och det var gott, hade till lunch igår med, och då hade jag ändå ätit 2 portioner i fredags (jag dumpade så det skrek om det efteråt). Tortillabröden som vart över gjordes det pizza på igår. Missade att fota Walthers pizza, men ni får en slice av min här med tomatsås (hemmagjord), ananas, paprika, färska champinjoner, riven ost (färdigriven mozarella och cheddar från ica) samt min hemmagjorda pesto. Sååå goood! Sista biten hamnade i magen nyss;) Och blir det mer bröd över kan man ha till tunnbröd på utflykten till exempel. Och ärtguaccamolen, är sååå god att ha på mackan, jag har ju köpt vegetarisk leverpastej, men ska göra ärtguaccamole och ha på mackan istället ett tag, billigare alternativ och inga tillsatser, hur man gör finns i receptlänken längre upp. Tomatsåsen jag hade på pizzan gjorde jag dagen innan till tacosen, var bara jag som åt den för Walther tål inte tomater, men det var en enkel sås med ett par tomater, vitlöksklyfta, en bit chili, lite salt o peppar, lite malen koriander och lite spiskummin som mixades ihop (min blev lite för slät enligt min smak, men ack så god).

Ikväll har jag jobbat med Bigo. De har ju en hel del sång& musikevent med olika tema. Jag anmälde mig för första gången på över 1 månad (skulle sjunga förra veckan, ångesten tog ju över såå fick ställa in). Men idag sjöng jag, och det var kostym-tema. Dvs typ maskerad. Jag är ju inte mkt för att spöka ut mig och så, utan vill ju vara nån karaktär, gärna godhjärtade sådana, och har ju vid tidigare event varit nunna så det fick bli en repris, men låtarna byttes ut, för första gången på lääääänge sjöng jag inte ”Hoplessley Devoted to you” eller någon annan låt från Grease. Det blev mycket ”Sound of Music” och jag kände väl stundtals att jag näääästan tagit vatten över huvudet, men jag hade skoj och gjorde allt för att visa min kärlek och glädje till mina tittare. Och jag fick en hel del support! Jag hade gjort i ordning mina låtar på en egen lista på youtube, och en låt som jag tänkte ha med från början (men som jag tog bort då den inte höll tråden riktigt med musikaltema som jag valde att ha) hade ändå kommit med så jag fick sjunga den också ”Every breath” med The Police. Låten är så vacker och passar min röst tror jag och den är rätt lätt att sjunga. Och jag nästan grät när jag läste kommentarer om att jag fick tittare att gråta när jag sjöng den! Det är bevis på att det man gör är bra!
Men blev lite andra låtar såsom ”Tro”, ”Gabriellas sång”, Du måste finnas”, ”Amazing grace” på repetoaren.

Fick frågan i veckan om vad Bigo och PK var. Bigo är en app där man sänder live. En del gör det på skoj och andra som jag gör det för att ha skoj och tjäna lite pengar. För att tjäna pengar måste man dock vara med i en agency eller jobba direkt för Bigo (man kan hitta info i appen). PK står för ”Point-Keeper”, och man kan göra det på skoj mot varann eller random. Men är man med i en agency kan man också göra det mot andra som är med i agencys, och ofta mot andra länder, som jag hade mot Filipinerna i fredags. Det är lite invecklat att förklara men den som har mest poäng efter 10 minuter vinner, poängen får man genom att folk ”kastar” gåvor till dig, sk beans, en gåva kan vara värd allt från 1 beans till 40000 beans eller mer tror jag… och 215beans är värda ca15$. Tjejen jag mötte tog hem poängstriden, men sen ska man stanna 3 minuter efter, dels för att tacka sitt motstånd och sina supporters men också för att systemet ska kunna räkna klart typ, ibland när det skickas massa gåvor på en gång å hänger det sig lite och gåvor skickas fortfarande fast de skickats under själva pk. Och lämnar man före dessa 3 minuter förlorar du! Vilket hon gjorde så då vann jag ändå;)
Nu har jag inget mer event eller PK förrän i MAJ, vet inga datum ännu, inga anmälningslänkar har dykt upp ännu. Jah är snart klar med mina 10k beans som är det lägsta du behöver får att få lön från BIGO. 10k+30h livesändning/månad.

Ska strax sminka av mig, borsta gaddar och lägga mig. Jobbdag imorgon. Sen promenad med min ena stödassistent och kontaktperson och även handla, kom just på i skrivandets stund på att jag inte planerat veckans måltider klart och än mindre skrivit min inköpslista. Måste ju göras annars fylls kassarna med bråte som inte behövs, vilket är högst onödigt och oekonmiskt. Eller var säger ni?

Vad händer för er i veckan?
Här är min planering hittills:
Måndag: Jobb, 8-12, promenad, handla, blogga veckans ”up’s& down’s”, 1,5h-2h Bigo, Tvätt
Tisdag: Jobb 8-12, hembesök av arbetsterapeuten på em. 1,5h-2h Bigo Bigo
Onsdag: Jobb 8-12, 1,5h-2h Bigo, göra matlådor, blogga
Torsdag: Besök på MVC (nope är inte gravid, ska dit och göra annat), städ, 1,5h-2h Bigo, planera nästa månads arbete med Bigo
Fredag: Jobb 8-12, träffa Walther om vädret tillåter och spela frisbee-golf handla lite gött inför helgen, 1,5h-2h Bigo. Blogga Fem en fredag, skåla in våren.
Lördag: Sjunga internationalen, planera maj månad med min bullet journal. Bigo minst 1h
Söndag: Fortsätta med min Bullet Journal, njuta av våren med en promenad om vädret är bra. Bigo minst 1h.

Ha en fortsatt trevligt söndagkväll!

 

Kraaaam allihop!!

Ta hand om er!//

Gör mig glad med en kommentar!