Välkommen Måndag med det lustiga vädret

Tjingelingen på er alla!
Sitter är vid köksbordet och äter (för ombytes skull), har ju haft en extremt ful och dum ovana att äta i sängen, och se på serier, eller vid köksbänken och livea på Bigo för att inte känna ensasmheten. Och äta i sängen är en dum ful ovana sen jag var så dålig med min rygg och låg mest till sängs även på sjukhuset (senaste inläggningen för ryggen fick jag knappt lämna rummet). Och sen hade jag en period där jag åt på golvet också det pga ryggen, jag kunde ligga en stund på mage och resten på rygg, gjorde inte så ont då.

Men nu har jag bestämt att INTE äta i sängen! Möjligen frukost på helgen! Men inte nåt annat! PUNKT SLUT!

Tack för alla kommentarer om helgen! Det värmer! Walther bor ju med sin pappa och är hos mig varannan helg, men vi har gemensam vårdnad. Orsaken till att han ”bara” är här varannan helg kommer jag ev. dela med mig av senare. Pratat med honom idag och han har ännu inte fått provsvar på sitt covidtest, Vi väntar… han var ju pigg idag och gick till skslan men blev hemskickad då han inte fått provsvar, hans pappa hade glömt att säga till honom att han skulle vara hemma så W knallade till skolan som vanligt!

Jag har också varit på skolan, fast inte pluggat utan jobbat, älskar mitt jobb, och idag hade vi mer att göra än på flera veckor. Ett par frukostpåsar, och extra mackor på det! Men jag gillar när det finns att göra, så tråkigt att bara sitta där och titta och vänta på kunder. Och jag blir så rastlös, måste ha nåt i händerna hela tiden eller se på nån film/serie för att sitta still… Haha!

En bra kvinna reder sig själv, man löser det mesta liksom.

När jag slutat knallade jag till Ica och gjorde veckans inköp! Och det blev en full rullator igen;) Och så började det dugga lite, och sen en rejäl skur på typ 10 sek och sen ok igen och lite dugg, lite sol… såå lustigt väder! Min regnjacka låg i korgen på rullatorn så jag la den över mina pappkassar och så spännbandet över det! Jättebra regnskydd, min vinterjacka skyddar mig bra mot regnet så jag klarade mig!

Hade ju skrivit en måltidsplan och handlingslista redan igår på vad som skulle köpas hem. Och det blir en varierad och hyffsat nyttig OCH billig vecka tycker jag:
MÅNDAG: Chili sin carne och ris (Chili con carne utan kött, jag kör sojafärs)
TISDAG: Pasta med crabfish& Spenat, krasse och ”parmesanost” (köper på burk)
ONSDAG: Potatis, sojabullar (eller fröbollar), potatis, sås och lingonsylt
TORSDAG: Rotsakssoppa med linser
FREDAG: Flygande Jakob med ris till sonen, Flygande Jakob med kyckling utbytt mot kikärtor och bacon utbytt mot blomkål samt ris.
LÖRDAG LUNCH: Makrill, potatis och sås
LÖRDAG MIDDAG: Tacos
SÖNDAG: Spagetti& Köttfärssås till sonen och linsfärssås till mig.

(Alla veckodagar är färgade efter de färger ofta används vid veckoscheman för NPF eller andra funktionsvariationer, alla dagar har sin färg. Jag gjorde det mest för skoj skull just nu)

Dagens middag blev god, hetta på det, men inte överdrivet så det brinner i flera timmar! Såå gott, o var så längesen jag åt just chili sin carne. Så det var på tiden! Och det blev 3 matlådor också. En imorgon till lunch när jag kommer hem från jobbet och de andra två till frysen. Det är en av mina sätt att äta ordentligt, jag är oftast så trött när jag kommer hem från jobbet och inte hungrig när jag är själv, så att ha en matlåda som bara värms upp är så bra, blir tröttare och grinig annars, och på kvällen är jag så sötsugen om jag missar lunchen. Och jag äter ju bara vegetarisk kost i princip, äter ju ägg och mejeriprodukter samt fisk& skaldjur, men inget annat från djurvärlden.

Såå nice käk, Chili sin carne…
…dessutom perfekt matlådemat

Och på tal om mat, ni frågade efter recept på ärtguacamolen, kommer här:


Ärtguacamole 4port:
5dl, ca 250 gram frysta ärtor
2 vitlöksklyftor
1/2 chili
1/2 dl solroskärnor
2msk olja
1/2 lime

Gör så här:
Tina ärtorna. Skala vitlöken och hacka den och chilin grovt. Mixa chili, vitlök, ärtor, solroskärnor, olja och pressad lime till en slät röra med en stavmixer eller i en blender.

Den går bra att äta som pålägg eller som dipp också. Jag funderar på att göra den istället för vanligt guacamole till tacosen på lördag. Är nog bara jag som äter den oavsett;)


Passade på att fota lite under promenaden från jobbet till Ica. Och ja jag har sagt det för och säger det igen! Turbinhusön och ån Tidan är underbart oavsett årstid. Den har alltid sin charm! Fst sommaren är ju bäst, för då kan man köpa glass och njuta;) Men ja en promenad funkar oavsett årstid! Det enda jag inte gillar är de där gässen som är så otäcka och faktiskt ilskna ibland, de är hemska.

Selfie nere vid ån
Selfies och en fin vy!

Nu tackar jag för mig (Nästan) Blir ett inlägg till om en stund, för nu kör vi igång, ”Up’s& Down’s” igen eller vad säger ni?! Blir dock en liten skärmpaus för att hänga upp tvätten samt och plocka  lite i köket innan läggdags. Tog mig en stund att skriva då jag blev lite avbruten d å en av mina stödassistenter kom upp. Lite taskig tajming att sätta sig o blogga när man vet att dom ska komma upp kan man ju tycka!

Ha en så underbar måndag kväll som ni bara kan därute oavsett väder och vind;)

Kram på er!

Ta hand om er!//

Gör mig glad med en kommentar!