En trist helg till enda!

Ja det blev en långsam helg, som de flesta helger utan Walther, var ju min helg att ha honom, men han vart förkyld så han fick var kvar hemma hos Peter.

Jag kände en stark ångest över att vara ensam över helgen, de helger jag är ensam längtar jag bara till jobbet. Glad att jag börjat arbeta fredagar också så blir helgerna lite kortare.

Nu är det bestämt att Walther ska komma till mig nästa helg så då blir det en bra helg.

Men man kan inte gräva ner sig även om det är tråkigt, jag har gjort det bästa av helgen. Unnade mig en liten flaska rosévin i fredags (nåja den räckte till både fredag o lördag kväll). Hade gjort veckans matplanering ur boken ”portionen under tian” och i fredags vart det rårakor med ärtguacamole till middag och igår majs och jordnötssoppa till lunch. Middag igår (och lunch idag) blev sallad med ris, lax, crabfish, grönsaker och ägg. Och en hemgjord kebabsås. Recept på rårakor med tillbehör och majssoppan finns på hemsidan undertian.com. Massa matnyttiga recept där, idag till middag ska jag äta en tandoorigryta med linser som även var onsdagens middag och veckans storkok.

Majs och jordnötssoppa

 

Salladstallrik samt filmmys med ”Så som i himmelen” och ”Så ock på jorden”

 

Fredagsmys med smått och gott samt filmmys med ”Unga Astrid”

Hade tänkt ta en promenad med kaffe, penna och block och ev färger och sätta mig en stund nere vid ån, men vädret, hmm… grått —> övergår till regn —> övergår till SNÖFALL! Ja det SNÖAR 🙁 Vill inte ha mer snö, hade börja använda min vårjacka, och tänkte hänga in min vinterjacka, tur jag inte gjorde det, kommer nog behövas några dagar till;) Men hoppas på att vårvärmen snart återkommer så man kan njuta av värmen och måla lite utomhus. Nå jag kan måla och rita inomhus idag om jag vill men jag är kreativ genom att skriva lite här istället, längesen jag bloggade nu, inte skrivit sen jag fick min första vaccination för covid-19, och det är 4v sen. fick nr 2 i onsdags! Så jag är fullvaccinerad! Känns såå gött!

Söndagsmys när det snöar ute

Det där kaffet jag planerade ta nere vid ån i sällskap med lite målargrejer tar jag nu här i sängen med datorn i hand, en hemgjord blåbärsmilkshake och lite film ”Så ock på jorden” då jag somnade ifrån en igår. Måste säga att jag gillar första filmen bättre. saknar Helen Sjöholm. Men Frida Hallgren är en toppen skådis också.

Och utsikten av snöfallet och den vilda ån utanför fönstret.

Hur har ni det denna söndag? Snöar det hos er också?

Förresten kanske är lite rörigt här i bloggen, men jag har flyttat tillbaka till wordpress. Trivdes bättre med helt eget! 
Så kan va lite rörigt i början. Ska ta en paus tills imorgon med fixandet här, suttit länge med det idag. Men varmt välkommen hit!

Ta hand om er!//

7 thoughts on “En trist helg till enda!

  1. Känner så väl igen den där känslan du beskriver från när sonen var liten. Det var så ensamt på helgerna och jag kände mig alltid precis så där. Nu har det blivit lättare i och med att han är så pass stor men minns från tiden när han var yngre.

    Så god maten låter, perfekt också att ha rätter så där som är billiga. Det är nog något jag skulle ta efter att ha läst här.

    Fy förstår precis det där med snön, vi ska tydligen ha snöblandat imorgon. Så surt för jag har rastvakt i 15 min då.

  2. Är Valther ditt barn? 🙂 tråkigt att han var sjuk och inte kunde komma till dig. Hoppas att han blir frisk och han komma nästa helg till dig. Vilken bra receptsida som du delar med dig utav med mat för under 10 kronor. Jag hängde in min och sonen vinterjackor idag och så kom snön och kylan tillbaka 🙈 jag hoppas verkligen att det blir en varma sommar i år 🙂

  3. Jag kan tänka mig att helgerna blir långa om man inte har sitt barn hos sig. Låter som det kommer bli en bättre helg nästa och så får vi hoppas att ditt barn blivit kvitt förkylningen.

  4. Kan inte låta bli att vara nyfiken: Vad målar du? Det låter ju verkligen som en idyll att sitta och måla vid en å. Hade lätt haft det så (om jag nu hade kunnat måla)! Även maten verkar ju alla tiders, vad mycket gott du lagat. Råraka är en absolut favorit här hemma. För mig som inte har barn är det svårt att sätta mig in i hur det är att vara utan barnen en helg. Kan bara gissa att det känns hemskt, att saknaden är enorm. Skickar över en styrkekram.

  5. Det förstår jag att det blev konstigt. Bor sonen hos sin pappa? Tur han kunde komma till dig en annan helg istället. Ärtguaccemole pratar många om. Lägg gärna ut ett recept på det

  6. Ja I bland kan man behöva fixa till bloggen lite extra när man flyttat den ⭐ här var det med en massa snö i går men som är borta nu ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge