26 Februari – Isbjörnens dag

Det är dagens tema i Fredags-utmaningen.
Och det faktiskt Isbjörnens dag.

FAKTA
Latinskt namn: Ursus Maritimus
Vikt: Hanen kan väga mellan 400 och 650kg och honorna upp till 225kg. Dock sköts en stor isbjörn på ,907,2kg 1960
Höjd: Mellan 130& 160cm
Längd: 2,4& 3,3m

Den lever i Arktis och är anpassad för att leva under de hårda kyliga klimaten där. Den är ett rovdjur dvs äter kött från andra djurarter samt fisk och andra havsdjur.

Hade tänkt be en av mina bästa vänner och förebilder i livet om hans berättelse om dessa majestätiska och vackra djur. Han har sett dom på nära håll och har tagit underbara fotografier av dessa djur! Och jag har hört honom flertalet gånger berätta om dessa djur. Men jag har ju denna månad mått lite upp o ner och haft annat omkring mig så jag har inte hunnit. Tyvärr!

Jag hade som sagt var tänkt att be Bengt-Åke skriva några rader som jag kunde publicera här, som lite gästblogg, men klickar ni på hans namn så hittar ni hans Facebooksida med alla vackra bilder!!

Ta hand om er!//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge