20 februari – Slarvighetens dag

Tänka sig det finns en dag för att fira en sån som mig. Många säger att jag är slarvmaja nr 1. Ja idag är ämnet Slarvighetens dag i Februari-utmaningen

Jag tror att mycket av min slarvighet kommer från min ADHD. Ska absolut inte skylla på den, men jag vet många med Adhd som har det som jag. Jag kan från en plats till nästa och inte plocka undan utan gå vidare. Jag gör saker som är illtråkiga skitsnabbt för att slippa, och då blir det inget bra jobb alls. På jobbet är jag noggrannare faktiskt. Och tyvärr är det troligen slarvighet som gjorde mig sjuk, jag slarvade när jag hanterade kycklingfärsen. Och jag är glad att W inte åt det den helgen.

I köket har jag blivit mycket mer noggrann även toaletten. Inget skräp, rena bänkar (skurar flera gånger varje dag), aldrig träskärbrädan. Och jag äter ALDRIG kyckling igen! Oavsett vem som gör den äter jag det inte mer.

Och bilden ovan visar min fönsterbräda/ nattduksbord. Slarvmaja.

Man behöver inte ha TipTop o pedantskött hem, men rent o snyggt, inte massa saker framme såsom jag har. Men ordning o reda men så det ändå syns att någon bor där.

Hålla koll på papper, pengar, tider m.m. är oxå en svårighet, jag måste skriva ner saker, jag har hjälp med ekonomin för att avlasta, och läkartider och dyl. skickar jag foto eller bara text till stödpersonalen, de noterar och skriver in i mitt veckoschema. En jättebra hjälp.

Hur har du det? Är du en slarvmaja?

Ta hand om er!//

0 thoughts on “20 februari – Slarvighetens dag

  1. Jag tycker ju att jag har ordning men däremot är allt placerat som i ett förråd. Inget fint hem här. Ordningsamt kaos kan man säga kanske. Omodernt och jag snubblar fram mellan alla saker. Men de står i bestämda vinklar och ordning pga autismen och OCD.

    Roligt inlägg. 🌺

  2. Att äter aldrig kyckling. Ang om camplyobakter jag drabbades oxå i Thailand och blev jätte sjuk efter det men jag åt inga kyckling där heller. Jag undvek men ändå drabbades jag och läkare sa att de kan komma ifrån ägg eller sallad som inte skölj ordentligt eller använda samma skärbräda. Blev bra efter 4 veckor. Jobbigt var det men jag åt kyckling sallad efteråt och mår bra. Viktigt att hantera rätt steka rejält kyckling eller ägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge