Ambulans, barnungar och världens jobbigaste patient!!

Denna dagen är det egentligen EFIT (Ett Foto I Timmen) men jag fick ställa in pga hälsoskäl.

Jag har ju vart dålig hela veckan och idag var inget undantag. Fick till slut efter snack med min ssk tillkalla ambulans. Jag har varit dålig hela veckan och jag har ännu såpass ont. Vid 12tiden anlände jag till akuten på SkaS Skövde. Strax före 20 hamnade jag på avdelning, 8 timmar på akuten, och nej jag kan inte påstå att det bara var vänta vänta vänta… eller jo, men personalen var fantastiska, trevliga, hyffsat lugna och väldigt informerande, det var rätt mycket folk på akuten, och kirurgsidan brukar normalt ha tufft, o nu i vinter så är det ju mer att göra såklart, och i dessa Coronatider. Personalen visade professionalism även om de sprang som tättingar med både munskydd o visir = VARMT! Stor eloge till personalen på akuten SkaS Skövde!! Mycket skit får ni från folk! Men ni gör ert bästa!!

Väntan var att få provsvar, vänta på tid till röntgen där jag oxå drack kontrast 2h innan så då blev det ju automatiskt väntan.

Efter provtagningar och svar med en högre sänka än i förrgår, röntgen där både kirurg och röntgenläkare kollat bilder konstateras att jag hade förstorade lymfkörtlar i buken, s.k. Körtelbuk som är en vanlig åkomma hos barn och väldigt ovanligt hos vuxna. Jag har fått en hel del morfin, är uttorkad och faktum att sänkan stigit så blev jag kvar.

Skickade till pappa bl.a. och skrev att det ju mest drabbar barn.. och svaret ” Ja vadå? Du är väl en barnunge!😝” Tack pappa för den… Undrar om du ska få nåt på din 60årsdag!!😂😂😂😂

Fick dropp redan i ambulansen och kommer under natten få ännu en påse inatt.

Haft lite trubbel med tekniken här uppe;) Alltså de kopplade in larmknappen och det där plugghålet var lite intryckt, så jag larmade konstant! Gick inte stänga av, tom hjälp o hjärtlarm gick igång… Skämtade med dom o sa att jag är nog avdelningens jobbigaste patient, bara larmar o larmar. De skrattade gott och höll med mig. Det lagades efter bara 20min när vaktis var häruppe.

Men ger er lite bilder från dagen!
Nu tar jag igen mig, ser på tv och försöker härda ut smärtan… Lite gränsläge om jag ska be om morfin… har ju fått en del redan, men Alvedon vill inte hjälpa.

Jag önskar att ha kunnat orka skriva inlägget för Februari-utmaningen, men jag orkar inte!

Hoppas er dag varit mycket bättre!

Ta hand om er!//

0 thoughts on “Ambulans, barnungar och världens jobbigaste patient!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge