15 saker du kanske inte vet om mig…

Ja, dags att lära känna varann lite kanske? Kan inte ni andra både bloggare utanför och här på Nouw.com, och ni som kör #nouw30dayschallenge göra denna lista? Så vi kan lära känna varann lite mer? Skriv gärna lite under varje fråga inte bara två tre ord. (OBS! inte ett måste), men du måste heller inte skriva en roman under varje fråga bara för att jag råkar göra det;)
 1. Har du något favoritcitat?
 2. Vad gör dig glad och lycklig?
 3. Vad/Vem inspireras du av och varför?
 4. Vad gör mig unik? Vad gör mig till den jag är?
 5. Fotografier, gamla minnen och gamla saker? Har du något gammalt foto på dig, eller nån äldre sak som betyder mycket för dig? Visa gärna upp!
 6. Berätta 5 positiva saker och 5 negativa saker om dig själv
 7. Skriv 5 saker som du är tacksam för
 8. Drömresmål kan vara ett resmål du vill besöka, eller har besökt och vill åka till igen.
 9. Vad önskar du dig för något?
 10. Vilken mat äter du helst, har du något tips på recept?

1. Har du något favoritcitat?

”Behandla andra såsom du själv vill bli behandlad!” Det är ursprungigen från bibeDet säger så mycket. Förvänta dig inte att folk ska acceptera dig och vara vänlig mot dig om du inte är vänlig och respekterar dom. Man behöver inte tycka och tänka samma saker men man får respektera varandra! Kärlek och respekt kommer man långt på.

Ett annat citat är ”Carpe Diem-Fånga dagen” Lev nu och här, se vad dagen ger dig, bekymra dig inte för morgondagen hela tiden!

2. Vad gör dig riktigt glad och lycklig?

När jag får ha min son nära mig. Han kan vara ledsen och arg, och visst är jag ledsen för hans skull, men jag är så lycklig att han finns hos mig! Han är mitt allt, han är mitt kött och blod! Hans pappa och jag kunde inte leva tillsammans, men vi fick vår älskade Walther och han ger sån glädje och lycka och jag är så stolt över att vara hans mamma.
Han har ju Autism och lindrig utvecklingsstörning, och sen han var liten har jag varit lycklig för varje sak han lärt sig, för mycket saker har tagit längre tid än för ett barn som inte har en utvecklingsstörning.

Det första var talet, han var mellan 6&7 år innan han talade rent, han hade en generell språkstörning och det var tufft, men han lärde sig prata rent. Sen har ju läsningen tagit tid, men när han knäckte koden gick det fort! Varje sak han lärt sig har gett lycka och glädje.

Och i somras vid konfirmationen, han växte så mycket under konfirmationstiden både inombords och utanpå, och han blev så stor plötsligt! Och han var så duktig! Han gjorde saker i kyrkan som ingen trodde han skulle göra.

3. Vad/Vem inspireras du av och varför?

Beror lite på vad jag gör tror jag. Men jag inspireras mycket av färgglada saker, även om jag inte har mycket färgglada saker själv. Men jag vill kunna måla mig färgglatt, och måla tavlor färgglatt när jag målar

Sen är min farmor min STORA inspirationskälla! Hon har lärt mig så mycket, även om jag kanske nonchalerat mycket som jag inte borde nonchalerat så har jag tagit till mig saker i efterhand som hon sagt och gjort. Gå inte tillbaka i historian och fastna där! Lev nu och se framåt. Och hon har lärt mig så mycket annat, laga mat, baka, handarbete m.m. Hon har varit som en mamma! Hon har funnits där i svåra stunder (och jag för henne) och det är nästan alltid hon som fått veta saker före alla andra och fått veta saker jag aldrig sagt till andra. Hon har varit med mig på sjukbesök när hon var frisk och orkade. Och hon har tagit hand om mig och Walther sen vi var små. Hon alltid funnits och ställt upp!

4. Vad gör mig unik? Vad gör mig till den jag är?

Mitt DNA, finns INGEN som har samma DNA som jag! Ingen på hela gjorde det är bara jag! Och ingen har samma DNA som du! Det är det som gör oss helt unika från alla andra. Och det är så coolt!

5. Fotografier, gamla minnen och gamla saker? Har du något gammalt foto på dig, eller nån äldre sak som betyder mycket för dig? Visa gärna upp!

3 betydelsefulla saker vill jag visa er.
Jag har ett foto stående på överdelen av mitt skrivbord, ett foto på mig och min älskade& saknade farfar. På fotot är jag sisådär 1 -1,5 år. och busar i farfars knä:) Jag var 3,5 år när farfar hastigt avled 54år gammal av en hjärtinfarkt. Jag var hos farmor och farfar den dagen och var med när vi hittade farfar avliden. Bilen finns kvar på näthinnan. Jag har inte många minnen av farfar men de minnena jag har är ljusa och vackra. Och att få ha detta fotot nära mig betyder massor! Jag vet att fotot sitter snett i ramen, ska ordna detta någon dag.

”Rumpängeln” – Ja så kallar jag den finaste av alla änglarna i mitt skåp. Den står liksom med rumpan uppåt. Och den har fått namnet Rumpängeln av mig som barn just för att den visar rumpan. Den har stått i farmors vitrinskåp så länge jag kan minnas och för en tid sen fick jag ta hem den till mig. Jag samlar ju på änglar och denna betyder mer någon annan ängel. Kanske för att påminner om mig själv som barn, lite busig sådär;)

Den sista saken är den lilla broschen jag ärvt efter farmors mamma Viktoria eller morsan eller Tori som vi ofta sa. Jag pratade med farmor idag och frågade om broschen, men hon visste inte nåt direkt. Men den är så vacker med stenarna i lila och gröngult.

Tori var född 1910. Och om hon köpt den, eller fått i present eller ärvt den vet jag inte. Jag har ingen aning om det är äkta. Men för mig spelar det ingen roll om den är värd 10kr eller 1000kr, för mig är den ovärderlig. Den påminner mig om Tori, hon hade alltid en brosch på sig och denna va en favorit. som sagt har värdet ingen betydelse, men jag vill veta lite mer om den så har faktiskt kontaktat Bukowski idag och skickat bilder och den lilla information jag har om den så får vi hoppas på svar, vill gärna veta material i den och vart och när den är gjord, det ökar liksom min värdering på den att veta nåt om den

6. Berätta 5 positiva saker och 5 negativa saker om dig själv:

Positiva egenskaper

 1. Glad
 2. Påhittig
 3. Envis
 4. Kreativ
 5. Nyfiken

Negativa egenskaper:

 1. Tjöt-moster
 2. Envis
 3. Blåögd ibland
 4. Tålamodsbrist
 5. Dålig koncentration

8. Drömresmål kan vara ett resmål du vill besöka, eller har besökt och vill åka till igen.

Jag har ju varit 4gånger i Polen och jag vill absolut åka tillbaka dit en dag, och träffa nunnorna igen. Ni kan läsa och se bilder från dessa resor härSen skulle jag vilja åka på nån solresa igen, men jag är inte sån som vill sola och bada och bli brun som en pepparkaka (det blir jag inte ändå), jag vill se och uppleva saker också. När vi var på Gran Canaria red vi på dromedar, spännande. I Turkiet åkte vi ut med en båt på havet, där vi fick hoppa i med flytvästar på och bada från båten, Walther ogillade detta då han fick sån panik när en snubbe på båten slängde på honom en flytväst. Jag hann ju inte ens förbereda honom så han blev livrädd stackarn. Sen var vi på Hamam, turkiskt bad och det var UNDERBART!

Men det finns ju platser jag vill besöka som jag inte besökt:

 • 1. London
 • 2. Barcelona
 • 3. Memphis, Graceland, San Fransisco, Minnesota – ja USA!
 • 4. Afrika, på naturreservat där djuren har det bra och blir skyddade, inte visas upp för turister bara för pengarnas skull!
 • 5. Lappland – samebyar, Ishotellet i Jokkasjärvi. Att sova en natt på Ishotellet, coolt! Eller i en samekåta, och få lära sig hantverk av samerna. Eller kasta lasso!
 • 9. Vad önskar du dig för något?

  Ja jag vet man brukar säga fred på jorden, snälla barn m.m.
  Men ett liv med mindre värk eller ingen värk alls vore så nice.Wish för en tid sen och ja jag köper nog inte allt, men önska sig kan man göra:) Och om du handlar på wish och uppger rabattkod: pfwysvp

  så får du 42kr att shoppa för!

  10. Vilken mat äter du helst, har du något tips på recept?

  Jag älskar Sushi! Mums. Och köper man sushi meal kit i affären Ica eller Coop så gör du enkelt din egna sushi med tillbehör.

  Sen älskar jag husmanskost, rätter som i grunden är hyffsat enkla med bra råvaror.
  Kokt torsk, kokt potatis, smält smör och pepparot! Mums – Gott snabbt och enkelt!

  7. Skriv 5 saker som du är tacksam för:

  • Walther (såklart)
  • Jag lever, jag är här!
  • Mina vänner!
  • Min familj
  • Min stödpersonal här på klockan och på jobbet och alla andra som finns omkring mig när jag inte klarar av vardagen och livet som jag borde.
  Ta hand om er!//

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  CommentLuv badge