Hur gör du för att få energi?

Ett riktigt spännande tema för dagens utmaning från Madeleine!

Jag försöker omge mig med människor som inte tar energi! Jag har OFTA slut på energi även den där reserven är ofta tömd, jag har utmattningssyndrom. Men jag har lärt mig att hantera detta.

Att göra roliga saker som jag vet ger mig energi, tex blogga, spela lite eller tjöta med folk på Bigo.

Eller så ligger jag i sängen under mitt kedjetäcke och ser på film eller serier via datorn eller tvn.

Men den viktigaste saken är sömnen! Jag har haft STORA problem med min sömn, och jag tar medicin för att kunna sova och i höstas fick vi höja den två gånger. Och et gjorde stor skillnad och sedan 2015 (tror jag) har jag haft mitt älskade kedjetäcke som väger 6 eller 6,5kg. Och jag är s så tacksam över detta. Jag har fått mitt via en arbetsterapeut på habiliteringen, men man kan kontakta sin primärvård också. Att ett täcke kan göra så stor skillnad! Jag har inte ont av tyngden, det är inte tungt att ha på sig egentligen, ju tyngre desto mer sluter det om en (testat sonens på 10kg). Men jag klarar mig med mitt. Och det är så skönt när jag haft ångest, det är bland det första jag gör när jag får en attack – sätter mig eller lägger mig och tar på mig täcket! Jag saknade det på sjukhuset! Tack o lov hade vi ett svalt rum så jag bad om ett par extra filtar, för där är det typ bara lakan man har på sig;) Och deras blåa filtar är lite tyngre, men de sluter ju inte om som mitt täcke. Och jag hade inte nån möjlighet att få mitt täcke till sjukhuset, så fick vara. Sen sov jag mycket ändå, fick ju morfinpreparat och muskelavslappnande 3ggr/dygn + 2-3 gånger vid behov. Så jag var såå slut ändå;)

Jag har otroligt svårt att hushålla med energin när jag väl har energi, jag har ju perioder av depressioner och sen har jag perioder av inte mani, men med mer ork, men då kör jag på lite för mycket, och jag tycks aldrig lära mig. Därför är det så bra för mig att bo på stödboende för jag får hjälp med saker hemma som tar energi och jag får hjälp att ha koll på vissa saker genom veckoschema på kylskåpet, de hjälper mig också att inte rusa på utan de sätter ner foten vänligt men bestämt och påminner att nu måste jag tagga ner. Och sen ger de mig beröm när jag klarat det själv. Låter som om jag vore en hund eller ett litet barn som får beröm, men ni ska veta att när man även som vuxen får cred. för det man gör så växer man och även det ger energi. Och när de gett beröm kan jag (ibland med personal) fundera över vad jag gjorde som var så bra och leva på detta, och förhoppningsvis fortsätta så sen.

Ta hand om er!//