Vardagslyx för mig är att…

Jag f ortsätter hänga på i Madeleines utmaning dag för dag och även #nouw30dayschallenge, det senare ska jag göra eget inlägg för;)

Vardagslyx är något jag ofta tänker på! Det där lilla enkla kan bli fint och lyxigt med småå medel. Tex. till middagen kan man duka med lite fina servetter eller finare tallrikar, färgglada grönsaker så piffar det upp lite grann.

Ofta tänker jag på saker som man lätt köper ute för dyra pengar men som du kan göra hemma med enkla medel och det blir nästintill (ibland godare) lika gott.

En Is-latte. i somras frös jag in kaffe i små isbitar och la i mjölk, ibland smaksatt. såå gott. Toppa med lite grädde och kola eller chokladsås så är det nästan som på Espressohouse, fast billigare.

Nu kör jag ofta latte med havremjölk och pepparkakskrydda. Men ska köpa syrup för kaffe tänkte jag.

Ibland är det bara vardagslyx att sätta sig ner mitt i veckan och käka nåt gott och kanske lite snacks, ett glas cola zero och en film, bara för att! Eller som jag kört i veckan (nästan varje dag) kladdkaka till kaffet;) Haha… en kompis sa en dag i veckan ”jag älskar att vara vuxen och bestämma själv, då blir det kakor till frukost och chips till lunch” , riktigt så är jag väl inte men, jag fikar ju inte varje dag vanligtvis med kakor och bullar och annat gott, men ibland.

Jag kan tycka det är skönt att gå och sätta sig på kondis och fika eller köpa en frukost och bara njuta av det goda framför en och för dom ljuvliga dofterna av nybakat. Mmmm!

Eller en fika i farmors ”Tantrum” med finporslinet, kakor, bullar och levande ljus. Så sällan jag är hos farmor nu för tiden, så att komma dit och bryta vardagen är så mysigt. Och tantrummet, ja det är farmors vardagsrum. När Walther var liten så ville han leka därinne vilket han inte fick och farmor förklarade att et skulle vara fint och i ordning för det kanske kommer tanter till henne och fikar. Därav heter det tantrummet!

Det är lilla extra i vardagen behöver inte kosta en massa pengar,

Vad är vardagslyx för Dig/Er?

Ta hand om er!//

0 thoughts on “Vardagslyx för mig är att…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge