7. Idag börjar många jobba igen, hur är det för dig?

Nej inte ännu, på måndag är det jobb igen! Äntligen återser jag mitt älskade Café Smedjan, min arbetskamrat Natalia (ja jag har tillåtelse att säga hennes namn och visa bild), våra stödassistenter (jag arbetar på utåtriktad daglig verksamhet), kompetenscentrum och Kulturskolan med alla elever, lärare och personal. Nåja, inte alla, många elever har distansstudier såhär i corona-tider så vi har inte alls så många kunder. Men vi har ofta fullt upp ändå.

Även om det är ändringar med våra stödassistenter , som tur är dom som är tjänst guld värda! Så jag och Natalia kommer att klara jobbet galant och vi kan ju vårt jobb, får se om vi kommer behöva använda mask och/eller visir när vi jobbar. Det ’är hårda restriktioner. Vilket ibland är jobbigt, men nödvändigt och egentligen inte så krångligt när man kommit in i det!

Vi får bara vara 2 i köket och vi är 3. Så antingen vi två som är arbetstagare eller 1 arbetstagare och en stödassistent. Nr 3 får hålla till i korridoren. Är det dags för varubeställning sitter jag oftast ute i korridoren med datorn och sköter detta. Som en stödassistent sa en gång ”nu får data och teknik-chefen jobba”. Ibland måste man ändra nån prislista, göra lathund för någon ny grej, ändra nån skylt eller beställningslista. Och jag sitter mer än gärna i ett hörn korridoren (på corona-säkert) avstånd och har lurarna i.

Bilderna ovan är tagna i höstas och återspeglar verkligen jobbet just nu. En av bilderna är från Tidaholms Kommun Instagram-konto som vår kära rektor N hade hand om för en tid sen, jag och Natalia fick va med på bidl!

  • Vi får bara vara 2 i köket och vi är oftast 3. Så antingen vi två som är arbetstagare eller 1 arbetstagare och en stödassistent. Nr 3 får hålla till i korridoren. Är det dags för varubeställning sitter jag oftast ute i korridoren med datorn och sköter detta. Som en stödassistent sa en gång ”nu får data och teknik-chefen jobba”. Ibland måste man ändra nån prislista, göra lathund för någon ny grej, ändra nån skylt eller beställningslista. Och jag sitter mer än gärna i ett hörn korridoren (på corona-säkert) avstånd och har lurarna i. Så många gånger löser det sig.
  • Tvätta händerna OFTA och noga, minst 20sek med tvål och vatten, detta är det bästa!
  • Vid hantering av livsmedel (göra mackor, ta fram från frysen, lägga fram på fat eller servera mackor eller fikabröd måste vi ALLTID ha handskar.
  • I kassan använder vi handskar, och nej vi använder INTE samma handskar som när vi gör mackor, eller jo ibland om jag är själv och får en kund som beställer macka och jag inte har nån hjälp precis då så gör jag mackan, serverar kund och tar betalt, men då har jag liksom hanterat livsmedel först. Så då är det ingen fara egentligen.
  • Sprita händerna som komplement till tvål och vatten
  • Håller avstånd även till varann fast vi är tillsammans varje dag.

Fick ett sött litet videoklipp sänt till mig för ett tag sen. Och hittade fler av samma användare. Såå kloka och bra! Titta på dessa och begrunda texten och budskap!!

Ta hand om er!//

0 thoughts on “7. Idag börjar många jobba igen, hur är det för dig?

  1. Så skönt med lite extra ledigt mot många andra. Man behöver verkligen få den där ledigheten 😃.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge