15 dagars bloggutmaning #2

 
Min Favoritfilm
Jag har många favoriter egentligen så att välja en enda är så svårt! Jag är mycket för verklighetsbaserade filmer. Det är svårt att bestämma sig för en, men jag tror jag lyckades med detta ändå!
Det jag gillar med verklighetsbaserade filmer är att det just är baserat från verkligheten, baserat på människors upplevelser och öden! Det är inget hittepå utan tagna ur riktiga livet! Och man får oftast många tankeställare
 
Min favorit är Inte utan min dotter
Jag gråter mig ofta genom den filmen. Den är så otroligt gripande. Dock blev jag besviken då vissa saker inte skildras i filmen som i boken, men det är ju mycket våldsamheter och otäcka saker som man inte ville ha med i filmen utan har valt att göra den lite ”snällare”.
 
Bildresultat för inte utan min dotter

Handling

Det är 1984 och Betty Mahmoody bor med sin dotter Mathob och sin iranske man Moody i USA. En sommar åker de på semester till Iran för att hälsa på Moodys familj. Snart uppdagar sig dock en hemsk sanning: Moody tänker inte återvända till USA utan tänker starta ett nytt liv i sitt hemland. Betty kan åka hem om hon vill men deras dotter måste stanna, säger han, och han har lagarna på sin sida. Betty vill hem men tänker inte åka utan sin dotter. Som kvinna i Iran har hon inga pengar, vänner eller rättigheter men hon har en järnstark vilja och hon är inte beredd att finna sig i situationen; hon planerar att fly från sin allt våldsammare man och Iran och hon tänker ta sin dotter med sig.

 
 
Ta hand om er!//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge