Empowerment Dag 2

Som ni kan läsa i min blogg så brinner jag för frågor kring funktionshinder. Mycket intressant ämne. Det gäller allt från hörselskador till NPF.
Diskriminering, orättvisor och kränkningar! Tillgänglighet och att alla ska ha samma möjligheter oavsett vart man bor. Tex hjälpmedel, läkarkontakt m.m.
Ett exempel är hörapparater. I vissa landsting är det helt gratis förutom besök på hörselvården, i andra landsting får man betala 500-1000kr/ hörapparat och på vissa ställen får människor betala bra mycket mer för att få hörapparat. Varför ska det kosta att höra vad andra människor säger eller för att kunna hänga med i skolan, jobbet, radio tv?
Ett annat exempel är okunskap som ger fördomar och missuppfattningar. Tex som i klippet nedan med Örjan Lax

Eller detta med autism. Folk tror ofta att en autistisk person sitter och gungar fram och tillbaka och har ljud för sig. Men det handlar om en gravt autistisk person som inte har någon stimulans. Autismspektrumtillstånd är ett såå stort område. Allt ifrån Atypisk Autism till grav autism. Nämner man Asperger har folk mer förståelse, för många har ingen koll på att det är ett autismspektrumtillstånd.
När jag utreddes sa min psykolog att jag var på gränsen till Asperger. Så det brukar jag försöka säga när folk frågar mig och inte förstår!
Läs  mer om Autism

Ta hand om er!//
Posted in NPF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge