Ny mat och dyr maskrosirap…

Igår såg jag en tjej livea i en tjejgrupp på Facebook. Hon är från Kongo-Kinshasa och visade då hur man lagar en rätt som heter Fu-fu och pondou. Det är typ mannagrynsgröt med en röra/sås på cassavalöv. Men hon sa att man kan göra det på spenat istället. Och det har jag idag testat. Nu är ju inte mannagryn glutenfritt, så körde på Polenta istället. Och jag trodde inte det var så gott som det var. Och ja det gick tom äta med händerna. Vilket jag inte tänkt från början. Men som denna tjejen visade att man gjorde.

Fu-fu kokas som mannagrynsgröt fast med vatten istället för mjölk. 
Sen pondue. Jag gjorde mindre mängd. Eftersom jag inte visste riktigt. Glömde både aubergine och zucchini också. Så hade spenat, ca 100g, 1 vitlöksklyfta, salladslök (gröna delen), 1/2 grön paprika i småbitar, rapsolja vitpeppar och örtsalt. Detta stekte jag ihop. Och ja det var gott!
Sen tar man klumpar Fu-fu och plattar till och en liten grop i mitten där man tur upp pondue. Och sen in i munnen! Mums!
Nu gottar jag och Walther oss med lite annat smarrigt. Bara för att vi kan!


Har ju inte mycket att röra mig med varje vecka men lite får man njuta av;)
Fick fakturan från Ocab som var här och satte in jonfoggarna efter incidenten för några veckor sen. Och tack gode gud att jag har hemförsäkring. Jag behöver ”bara” pröjsa 10% av det hela typ (självrisk). För ja, ni ser nedan
http://lejonberg.blogg.se/2018/may/snalla-manniskor-tacksamhet-angest-och-en-jkla-massa-rok.html Jag har ju blivit nojig och rädd när jag lagar mat och är orolig över att jag kan ha glömt spisen på m.m. Så nu ska pappa sätta in en timer. Men kan få det från kommunen, men då.ska en arbetsterapeut bedöma m.m. om behov finns. Dock ska min ssk i Falköping kolla med min arbetsterapeut om hon kan skriva ut. Just för att jag idag inte har kontakt med kommunens arbetsterapeut m.m. så det tar lite tid. Men pappa är ju elektriker så han gör ju sånt dagligen! Det är en enorm trygghet för både mig och Walther att vi får en timer.

Sitter här med mina godsaker och ser på ”Little couple” på kanal11. Det handlar om Jennifer och Bill som är kortväxta de är 96cm och 122cm långa. Men har vanliga jobb. Just nu ska de adoptera ett barn från Kina.. Detta är repris, men så bra! 

Va gillar ni för tv-program?

Ta hand om er!//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge