Skäms på er! Vissa saker skämtar man bara inte om!


Skriv ett sms till er partner eller någon annan att du är gravid . Vänta svar printa och droppa här , så får vi se reaktionen
Sen säger du självklart att du skämta

Om du inte gillar inlägget så skrolla iväg !
Detta inlägg möttes jag av i en tjejgrupp på Facebook. Jag skiter i om saker från just den gruppen inte får hamna utanför… Jag anser att jag har rätt till detta för såhär gör man INTE!
Det finns par som av olika skäl, sjukdomar/funktionsnedsättningar, sexuella läggningar, eller singlar som verkligen kämpar för att kunna bli föräldrar. Som skulle blir så glad över att få ett graviditetstest som på bilden ovan, dvs positivt. Har ni tänkt på hur nedtryckta dessa människor känner sig?
Jag har själv bekanta som i åratal kämpat för att få barn. (Nämner inga namn av respekt till familjen). Pga tidigare sjukdom kunde inte kvinnan bli gravid. Till slut efter diverse utredningar, hormonbehandlingar, blod svett och tårar, fick de ägg donerade och man använde mannens sperma för att befrukta äggen och kvinnan fick embryo insatt i sig. Och de blev 9 mån senare föräldrar! Vi var med på en del av resan. Och det var en kamp för dom! 
Och jag vet att vi diskuterade detta med 1aprilskämt m.m. om graviditeter. Det sårade dom! 
Likaså har jag i två tjejgrupper följt en ung kvinna (nämner inga namn återigen av respekt till den unga kvinnan). Hon livear i flera grupper och säger att hon mist sitt ofödda barn för ca 2 mån sen och är nu gravid igen i typ vecka 9-10. Hon säger sig ha ett barn tidigare också. Hon fick påhopp i kommentarer om hur falsk hon var m.m. Jag insåg också att hon ljög. Men höll god ton och respekterade henne. Hon är ju sjuk som ljuger om en sån här sak. För inte är det friskt att göra det. Nu kanske jag är nedvärderande mot henne också. Men vad jag vill ha sagt är att man skämtar eller ljuger inte om en sån här sak. Och jag hoppas denna tjejen får hjälp med sin mytomani! Innan hon gör fler illa med sina lögner om graviditet m.m. 
Och snälla ni andra som tycker ni är roliga när ni skämtar om graviditet och dyl. Lägg ner! Tänk om det var ni som inte kunde få barn och folk skämtar omkring er… Skulle ni ta det som ett skämt? Bli glada först att någon är gravid och sen få veta att de skämtar? Jag skulle bli grymt sårad.
Jag har ett barn. Ett barn med speciella behov. Jag själv har adhd, atypisk autism, psykisk ohälsa. Jag vill absolut ha fler barn. Men jag har insett att jag kommer inte klara fler barn! Jag är tacksam och glad över det barn jag har. Men samtidigt har jag en stor sorg att det inte blir fler barn. Men jag accepterar min situation för jag har ett barn!
Tror saker hade varit 7 resor värre om jag inte haft ett barn. 
Så snälla tänk er för när ni skämtar nästa 
gång!
Ta hand om er!//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge