Detär mitt sätt att lösa uppgiften på!

Alltså blir arg, ledsen och grymt nedtryckt av människor som tycker att jag överdriver när jag skriver en lista på HUR jag ska lösa vissa vardagliga uppgifter. Tex städa köket. När jag tänker ”Städa köket” får jag panik. För jag har svårt att fokusera på en sak när jag börjat, och är det för mycket att göra vet jag inte hur jag ska börja! 
Så jag har hittat MIN strategi, skriva en utförlig lista på HUR jag ska lösa uppgiften. Och ja, det är många punkter att göra. Men jag lägger ett papper över de andra uppgifterna och fokuserar på en sak i taget, när den är klar, flyttar jag papperet en rad nedåt och kör nästa uppgift! Och det går rätt fort att städa köket med denna strategi. Totalt kanske 45 min -1h!! Och ibland kan jag ta en paus efter 20-30min för en kopp kaffe eller en frukt och sen fortsätter jag. För det mesta tar jag kaffe eller frukt efteråt då jag ofta har svårt att komma igång igen efter pausen.

Samma strategi har jag tänkt använda när jag städar resten av bostaden.
Men får kritik från vissa att det är väl inte så svårt att städa? Det är bara att göra det. Varför krångla till det med listor? Det är inte så svårt att städa. Det är överdrivet med listor.
När jag hör detta får jag massa tankar och känslor

  • Arg
  • Ledsen
  • Frustrerad
  • Misslyckande
  • Värdelös
  • Det är verkligen stora fel som verkligen inte klarar en sån enkel uppgift
  • Dåligt självförtroende
  • Jag kan inte!
  • Känner mig oförstådd!

Att dessa listor är ett hjälpmedel för mig förstår de inte. 
Sen får jag frågan om ADHD-skolan hjälpt mig, och nämner jag då att Jo, det har den, en av alla insikter jag fått är att dessa listor fungerar,ja då får jag höra att ADHDskolan inte verkar vara nåt vettigt… 
Om ni nu tycker att det är så dumt med dessa listor så kan ni komma hit och städa åt mig, för utan listorna blir det inte städat här om jag ska göra det själv!
Ska bli otroligt skönt att få sätta mig ner med min coach C och diskutera detta! Hon fattar iaf!! Hon förstår varför jag behöver mina listor. 
Sen kan jag säga att min rutin med listorna blev lite raserade när jag var sjuk, nu ska man tillbaka till dessa bra rutiner igen. Vilket är tidskrävande. Men jag är envis, så för att fixa till detta med rutiner krävs att min envishet används på rätt sätt.
Ska försöka sova nu trots ilska och frustration över människors oförståelse och okunnighet!

Godnatt på er.

Ta hand om er!//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge