Vilken bra dag!

Var bra trött imorse när T kom från boendestöd. Gel väckte mig inatt strax före 3 och skällde på mig och rev i mitt täcke. Trodde hon ville gå ut och kissa men såg när jag tittade ut i fönstret att ambulansen stod utanför grannen. Jodå Gel är en bra vakthund. Funderade på om hon blev orolig när hon såg ambulansen att det var mig de skulle hämta?! Har ju hänt ett par gånger… Men det var inte jag som var sjuk denna gång!
Vid halv 10 fick jag fikabesök:) Mysigt! Fikade och tjöta skit en stund! Tack I för idag.
Vart bjuden på middag hos pappa och Tina vid 13. Så pappa hämtade upp mig och farmor. Va riktigt mysigt att vara hos pappa och Tina. Hade med mitt virke. Nu är det 3,5 v kvar sen är jag klar med min lampslöja. Men vill gärna hänga skomakarlampa till. Någon som har en att sälja mig så hojta!!

Blev sen myskvällsmat hos farmor. Så gott med räkor!! Mmm. Längesen jag åt räkor. Som vi njöt jag och farmor;)

Imorgon kommer älskade prins Walther hem. Som jag längtat! Han va ju på Hattis onsdag till fredag och sen hos Peter. Dock var han hemma en stund i torsdags. Hans arbetsterapeut från habiliteringen var här och lämnade Walthers nya tavla för bildstöd. Hade ju en hemgjord i papper som var säkert 7-8år gammal. Och den har gett med sig mer och mer. Arbetsterapeuten undrade varför vi aldrig fått någon från dom. Jag gjorde ju en själv innan vi fick hjälp från habiliteringen. och har inte brytt mig om att byta ut min egna. Den har ju funkat liksom.

Men den nya är i plåt och bilderna fäster man med magneter. Så bra och lätt att sätta ditt och ta bort. Vi hade ju kardborre på den gamla och det sker massor på både tavla och bilder.

Dock har vi inte satt upp den ännu. Måste köpa skruv och plugg först så den verkligen sitter uppe. Den väger ju en del.

Tog även upp andra lite känsligare saker med arbetsterapeuten. Walther är i en känslig ålder. Och vissa saker är känsligare än andra. Han behöver viss stöttning och påminnelse ibland. Han tycker jag tjatar. Men arbetsterapeuten spann vidare på tankarna och på att Walther använder sin telefon mycket. Och la fram det snyggt att han ville visa en cool app, vilket Walther hakade på direkt! De laddade ner den och la in påminnelse och tider! Walther var mycket stolt!! Och morsan behöver inte vara tjatig!

Känns fantastiskt att vi fått en manlig arbetsterapeut. Det passar Walther så bra i och med denna känsliga åldern. Jag har gillat de andra vi haft men jag märker på Walther att han kan öppna sig mer för B. Han är trygg. Så jag hoppas B jobbar lääänge nu på hab. Har ju bytt både logoped, arbetsterapeut, kurator och specialpedagog x flera sedan 2010. Och de flesta har vi verkligen gillat. Så vore skönt om de som är involverade i Walther blir kvar. Och jag vet att vi inte är ensamma om att känna och uppleva det så. Men har man barn med funktionsnedsättning så kan saker bli både känsligare och svårare om man byter personal ofta.

Har ni erfarenhet av habilitering? Kommentera eller maila. Eller skriv ett gästinlägg!!

Kram och god natt

Ta hand om er!//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge