Så vackert, så rörande, så underbart.

Ikväll gick det en helt underbar dokumentär på svt1. Martina har sett alla mina filmer av Tom Aland. Så sevärd och tänkvärd! Även om man har en funktionsnedsättning så ska man aldrig ge sig. Det som grep tag i mig var att Martinas mamma berättade att en läkare sagt när Martina var nyfödd att ”Hon är en idiot, hon kommer aldrig bli något, lämna bort henne och glöm henne, skaffa ett nytt barn”

Fruktansvärda ord. Nu var detta på 60talet men ändå… Fruktansvärt!! Och denna tjej var långt ifrån vad läkarna sagt. Hon jobbar på ett äldreboende som städerska och hjälper även till med de äldre! Och sjunger och spelar piano fantastiskt bra.. Hon klarar mycket själv men med stöd.

Länkar nedan till filmen. Finns fler filmer om Martina på SVTplay. 

https://www.svtplay.se/video/16408682/martina-har-sett-alla-mina-filmer/martina-har-sett-alla-mina-filmer?cmpid=del:an:01-08-2018:martina-har-sett-alla-mina-filmer:pla:lp-app

Som sagt grep denna dokumentär tag i mig. Vad mycket som skiljer från 60, 70 och 80 talet fram till nu. Skulle någon sagt till oss när Walther fick sina diagnoser att vi ska lämna bort och glömma honom för han är idiot och kommer aldrig kunna leva ”normalt liv” hade jag blivit rosenrasande!! Han är en underbar person. Skulle för allt i världen ALDRIG lyssna och lämna bort mitt charmtroll! 

Hur hade det sett ut om jag fått mina diagnos lika tidigt som Walther? Hade jag fått gå i vanlig klass? Eller hade jag fått gå i särskola jag också? Många tankar for i skallen ikväll!
Men en sak är säker jag är tacksam att jag är jag och att jag lever här och nu!

Ta hand om er!//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge