Att va ensamstående mamma!

Ja jag är ensamstående mamma! Walther bor hos mig förutom varannan helg då han är hos Peter samt varje onsdag-fredag då Walther är på Hattis.

Jag drar ett tungt lass! Att vara ensamstående förälder är tufft. I mitt fall blir det extra då jag har ett barn med funktionshinder.

Jag måste förbereda Walther på mycket aktiviteter, stötta honom i mycket och va lyhörd. Det är sjukhusbesök, besök på habiliteringen mm.

Peter tar ansvaret när han ska ha Walther. Annars är det tjata som gäller.

Igår fyllde Walther 12 år. Jag fixade fika, dricka, dukning, lokal m.m. gemensamt hade jag, Peter och Walther bestämt att vi skulle bjuda på pizza. Peter blev tjurig att han fick betala pizzorna, jag kunde minsann betalat hälften. Jo kanske, men jag har rejält ansträngd ekonomi och jag bakade kladdkaka, vispade grädde, och bar hem varor från affären inför kalaset!

Förra måndagen var det besök på habiliteringen. Peter sa ifrån att han inte kunde ta ledigt. Jag förstod det. Idag skulle Walthers arbetsterapeut komma på besök, detta gjordes upp förra måndagen. Peter fick sms med tiden. IGÅR berättade han för min farmor alltså inte direkt till mig att han skulle åka med sin nya tjej till Göteborg för hon skulle opereras?! Han kunde la kläckt det innan och till mig! Och det fick han ledigt för!

Blev arg ledsen och besviken.

Det river upp massor. Min mamma ställde inte upp för mig så mycket när jag var barn. Jag är uppvuxen hos pappa och farmor. Det var dom som fanns där hela uppväxten.

Walther har ett bra nätverk i övrigt omkring sig. Men jag anser att även om Walther bor hos mig så har. I föräldrar lika mycket ansvar för honom. Båda måste va delaktiga i allt omkring Walther. Och speciellt eftersom han har sitt funktionshinder.

Han har inte ens ringt ikväll och frågat hur dagens möte gick eller vad som sas. Det gör mig så ledsen.

Ja jag är ensamstående mamma men vi har båda vårdnaden och båda ska va med och fatta beslut kring Walther!

Eller har jag fel?

Ta hand om er!//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge