Det blir nog bra…

Skriver återigen lösenskyddat av hänsyn till inblandade.

Idag kommer min älskade farmor hem från sjukhuset. Blandade känslor. Både pappa och jag och flera andra önskade att hon skulle komma till kortvården. Hon ville själv häromdagen men när de hade vårdplanering hade hon ändrat sig.

Hon har sin sond kvar, får mat 3ggr/dag. Sen mediciner m.m så nu ska hon få larm och hjälp av hemvården. 6ggr/dag i nuläget ska de hjälpa henne med mat och medicin.

Men jag är rädd och orolig. Hon kommer va mycket ensam. Jag har varken tid eller ork att va hos henne hela tiden. Men har lovat att hämta henne idag på sjukhuset och vara hos henne och träffa hemvården när de kommer imorgon. Pappa och Tina åker på välbehövlig semester med husbilen i 4 dagar. Så jag får rodda lite grann. Dessutom är jag utbildad undersköterska och vet lite vad jag kan begära. Och idag ska jag ev prata med dr. Har lite frågor om farmors sjukdom. De vet ju inte vad det är ännu. Det är ett mysterium alltihop.

Jag tror att det är något neurologiskt som ligger bakom alltihop. Tyvärr! Vilket jag ska fråga dr om idag. Denna vecka har farmor haft tur och haft bästa dr Hanna Ros. Ni vet Walthers favorit! Och med Hanna händer massa saker! Hon tar tag i saker också! Så bra och lyhörd!

Tacksam nu att Walther är på Hattis. Behöver inte tänka på honom idag eller ha dåligt samvete att jag inte hinner eller orkar imorgon.

Haha Walther lurade jag stort igår. Han tappade en tand igen. Och väntade på tandfén. Den stackars tandfén var så trött och somnade före Walther så hon glömde ju bort tanden och pengar. Men jag gav han e. Hög mynt på förmiddagen när han visade besvikelsen över att tandfén inte kommit. Han undrade vart tandfén lagt dom mynten. Jag sa att jag hittat dom i plånbok. ”alltså den där tandfén, hur fan kunde hon lägga dom i din plångbok, och inte under min kudde! Säg åt henne nästa gång att hon lägger pengarna på rätt ställe”

Snacka om att han blev lurad (fast han inte vet det själv) av mig. Han kunde ju lika gärna avslöjat att tandfén bara är påhittat! Men icke!

Nu ska MammaKaos/tandfén/Michaela sova så hon orkar upp. Peter kommer strax efter halv 7 med bilen som jag fått lånat för att hämta farmor.

Nattinatt

Ta hand om er!//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge