MammaKaos julkalender LUCKA 21&22: Julmat, julgodis och en STOR ursäkt!

Har inte hunnit med alls sista dagarna. Har tampas med mitt utmattningssyndrom och försökt få allt omkring att funka. Ångesten har krupit på också. 

Men jag ska ändå ge er dessa luckor. 

LUCKA 21: Mina 3 favoriter på julbordet. 

Ja, ärligt talat så är jag inte nåt fan av julmat. Har skrivit förr om min rädsla för en del mat, rädslan att få ont och behöva läggas in på sjukan. Jag gillar sill och vill verkligen ha det, men magen säger ifrån efter en pytteliten bit. Men ni ska få min lista på mina 3 favoriter. 

  1. Sillsallad: funkar faktiskt för magen, så jag är tacksam att jag får lite sillsmak
  2. Janssons Frestelse: Mums:) Speciellt farmors Jansson. Lagom bitar potatis, lagom med grädde, lagom krispig och lagom smak av ansjovis. Har ätit på andra, ställen både bra och sämre. En del har inte varit klara, en del har varit torra eller rinnande, för små strimlor potatis (nästan grovriven) och värst är när ytan är hård. Min farmor lyckas alltid lika bra, fast hon säger att den nig inget vidare blev. Men det håller vi andra sällan med om?
  3. Lax: Jag som inte äter kött äter hellre lax istället för julskinka. Gärna med hovmästaresås. Vilken jag tänkt göra själv i år.. Om jag hinner… Laxen ska helst vara gravad. 

Vilka är dina favoriter? 

LUCKA 22: Julgodis! 

Jag brukar göra nåt julgodis varje år. Men som sagt har jag inte hunnit i år (ännu). Grymt sugen på att göra mintkyssar. Men vet inte om jag hinner eller vågar prova. Kanske blir en omgång Toblerone oxå. Det är så enkelt och gott att göra.

Toblerone

200 gr ljus blockchoklad
50 gr mörk blockchoklad
20 gr kokosfett
2 msk flytande honung

2 msk hackad mandel

Smält chokladen i vattenbad. 
Tillsätt kokosfett och honung.

Tillsätt hackad mandel
Häll upp i formar eller som jag, i silikonform.
Ställ in i frysen att stelna.
Går även att byta ut den mörka och ljusa blockchokladen mot vit blockchoklad. 

Knäck är ju en klassiker men inget vi gör numera, inte många som äter det och det är kletigt och omständigt.

Ta hand om er!//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge