MammaKaos julkalender LUCKA 12: Dagen före Lucia.

När jag var liten klädde pappa ut mig till ful gubbe, clown, bandit (kommer inte ihåg allt)  och så åkte vi ner till stan och var lussegubbe. Folk gick verkligen man ur huse och lussade på stan. O ja ofta blev man rädd när någon (o) känd kom fram o pratade med en… Man visste inte vem det var alltid. Kul var det och det var verkligen en fest. Sen tog halloween slut på den traditionen.

Förr lussades det och man knackade på hos grannar och sjöng. I en by utanflr Tidaholm,  Agnetorp kunde det låta såhär: Öppna på dörren mitt ärade herrskap, ljusen hava, slockna och stickor har vi inga. Det är lussenatt i natt, det är lussenatt i natt, det är lussenatt i natt.

Nu försöker några drivande personer i stan få tillbaka den härliga, gamla traditionen med lusse på stan.

Dock var jag upptagen ikväll. Så åkte aldrig fram på stan och kollade.

Har vart iväg på julfest istället. Mysigt det med. Julfest med Beauty Sisters. Vi drack glögg (alkoholfri), pratade åt julmat som var och en bidrog med. Jag bidrog med köttbullar och vegetarisk skinka.
Delar av julmaten.

Vanliga utmärkelser och så julklappsutdelning. Var och en hade med julklapp för 50kr. Jag bidrog med en grytlapp som en bekant till farmor sytt.

Själv fick jag en fin tomte, som Walther så gärna ville ha i sin hylla. Jag tyckte väl att En ok (Ja givetvis döpte jag han) skulle stå med sina andra tomtekompisar i vardagsrummet, men icke. Så h
Ja Enok får bo hos Walther.

Var och en fick varsin söt tomte av Katarina. Tack finaste du! Nisse och Enok passade vara ihop på hyllan tyckte jag….men men.

Är så vackert pyntat i studion nu inför jul. Granenr min drömgran….nästa år vill jag också han sån gran eller en ROSA. Men det vill inte grabbarna…. Men vi kör traditionell plastgran i år.
Men här är granne studion med alla paket.

Ta hand om er!//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge