Önskar mig vit jul i dubbel bemärkelse.

Visst vore det underbart med en vit härlig jul? Det önskar sig nog de allra flesta.

Men jag vill belysa att det finns en annan spegling av vit jul än vad vi tänker när vi hör vit jul. Vit jul betyder inte bara snö, och snölyktor. Det handlar också om att barn ska få fira en jul i trygghet, utan föräldrar som dricker alkohol och blir berusade. Det finns barn som lever i miljöer där föräldrarna har missbruksproblem. Barnen har en klump i magen över att vara hemma och fira storhelger.

Jag är inte uppväxt med föräldrar som missbrukat. Visst har de tagit en öl eller två på julafton, och kanske en nubbe. Men inte mer. Däremot har jag fått uppleva jular och andra helger där min ena fd bonusförälder drack, blev otrevlig och skrämde mig. Hen söp upp pengarna så hyra inte kunde betalas, jag fick dåliga kläder och inga vidare julklappar. Detta togs jag bort ifrån då jag bodde hos min andra förälder och har haft en fin uppväxt.

Men jag vill inte att fler barn ska lida! Så i år blir det en vit jul OAVSETT väderlek.
Ta ställning du också! Skriv under min namninsamling: Låt fler barn få en vit jul.
Ingen kan göra allting men alla kan göra något! Här kan du läsa mer om Vit Jul!

Ta hand om er!//

0 thoughts on “Önskar mig vit jul i dubbel bemärkelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge