Årets första julmat.

Julmat är väl gott. Men jag mår inte väl av den. Magen gillar det inte.

Årets första julmat åts på Villan i Tidaholm. Kommunen bjöd alla frivilliga arbetare inom omvårdnad på julbord. Var gott. Tog lite av varje av det jag gillar. Men det ogillade magen… Men jag gillade det.

En liten sillbit, lax, hovmästarsås, potatis, omelett, Janssons, sillsallad, potatissallad och lite lite rödkål. Så gott. Lite lättöl till detta och en macka på vörtbröd. Mmmm. Till efterrätt fick vi chokladmousse, grädde och frukt. Och efter underhållningen var det kaffe och kaka. Mums.

Hade behövt ett par timmars vila efteråt. Men jag hade att göra. Tårtan skulle fixas och dekoreras. Strasskakor bakas. Kvällsmat lagas och däremellan roa Walther och ta hand om Gel. Peter jobbade över några timmar. Så jag hade och göra.

Tårtan får ni bild på imorgon! Den ska ha ett par icke ätbara dekorationer till på sig. Walther har hjälpt mig att designa tårtan och berätta hur han ville ha den. Återigen tema Lego. Men nu ville han ha legoflygplan på istället. Och jag gjorde tårtan i marsipan istället för sugarpaste. Så mycket lättare att använda insåg jag. Mycket mer lättarbetat och den finns smaksatt!

Skulle ätit tacos ikväll enligt vår matlista. Men Walther har ju valt att ha tacos imorgon på kalaset. Så det kändes inte lockande med tacos ikväll. Så vi körde på kebab/kycklingkebab, ris och grönsaker. Helt ok fredagsmat, lite pizzeriamat på hemlagat vis.

Nu är det dags att sova. Imorgon ska Peter och jag upp kl 6 och sjunga för vår älskade 11åring. Kl 6 är tidigt en lördagsmorgon. Men Peter jobbar mellan 7-15. Och Walther vill absolut att vi båda sjunger för honom imorgon bitti. Så jag får pallra mig upp till kl 6. Men sen kan vi sova till kl 8;) Klockan 9 ska vi stå på julmarken med scouterna. Sen ska vi fortsätta fixa inför kalaset kl 15.

Ta hand om er!//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge