Veckans mat… Och andra mattankar.

Jag har skrivit listor flera gånger och det går ett tag. Sen gör man ett undantag sen två. Och sen är man tillbaka till att inte ett vad man ska ha för mat igen. 

Men nu ska jag göra allt för att följa vår lista. Hur gör ni i er matplanering? Kör ni lista eller blir det rentav spontant vad ni äter från dag till dag? Hjälps ni åt att planera middagen eller är det du som lagar den som bestämmer. Ovanstående listar jag knåpat ihop, men valt mat som jag vet att alla gillar. Dessutom har Walther och Peter varsin dag då de bestämmer mat och lagar den. Walther får givetvis hjälp av mig eller Peter men han ska få göra det han vill ha. Har hört ftpn skolan att han är så duktig på hemkunskapen. Så vi spinner vidare på det. 

Ikväll är det enligt listan stekt fisk, potatis och persiljesås. En stor favoriträtt hemma. Men tar en stund att göra. Men det är är värt det när man väl sätter sig till bords. Och så också ikväll. Saknade dock citron till fisken. Men gott var det. Imorgon blir det grönsakssoppa. 

Sen har jag en fas där jag inte är hungrig direkt. Och så mina värden. Blodvärde lågt, b12 lågt och Dvitamin lågt. Jag äter järn två gånger om dagen, b 12 vitaminer och kalktabletter med Dvitamin dagligen. Tar aldrig järn och kalk ihop då kalk förstör effekten av järnet. Så minst 2 timmar emellan. Men vad kan jag göra med kosten. Vilken kost höjer dessa värden eller iaf något av värdena? Järnet har jag koll på hyfsat. Nu äter jag ju inte vanligt kött. Förutom kyckling, fisk och skaldjur. Så säg inget om blodpudding och palt. Spenat och persilja är järnberikande. Men vill ha tips på mer. Ska dock köpa ut Mivitotal och ev också blutsaft. Ska också ta upp med min kirurg på telefonuppföljning om ev b 12 injektioner istället för tabletter. 

Men har ni tips på bra kost för att höja mina värden så tar jag mer än gärna emot det. 

Ta hand om er!//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge