30 dagars blogglista: Dag 3

Dag 03: Favoritårstid

Alltså finns nåt bättre än sommar och sol? Sola, bada, käka glass. Åka på härliga utflykter med goa matsäckar och inte behöva ha massa kläder på sig. Roligt och ljuvligt. Sen härliga grillkvällar med halloumiost, god sallad, hemmagjord potatissallad, vitlöksbröd och ett glas riktigt kallt rosévin gärna med frusna hallon i. Alltså denna mat går och fixa vintertid också, men smakar bäst på sommaren när man kan sitta ute.

Sen allt fågelkvitter, blommor, doft av syrener och rosor. T. o. m koskit ute på landet luktar gott på sommaren.

Semester vid havet med salta bad och lata dagar på stranden. Besök på Liseberg eller Gröna Lund. Eller en härlig kryssning till Åland, där du kan sitta på däck och njuta av en drink eller ett glas vin. Eller en öl om man föredrar detta.

Fira midsommar i Suntak med Bengt-Åke Öhgren och Valstadkören, tipspromenad, fika i Sockenstugan, häst och vagn, chokladhjul och lotterier. Och så dans kring midsommarstången. Fast den deltar vi aldrig i. Men det hör ändå till. Och äta sill, potatis, gräddfil samt jordgubbar och grädde! Mums!

Sommaren som var blev det inte mycket av något det som jag just skrivit. Låg större delen av vår sommar på sjukhuset med Öronprinsen. Den sommaren vill vi ALDRIG mer ha!

Avslutar med en härlig dikt av Erik Lindorm

Visst är det så sommaren är?

Vilken är Din favoritårstid?

 

Ta hand om er!//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge