Mekelmäss, Konstnatten och trevliga möten!

Igår var Walther och jag kulturella. Denna helg är det Mekelmäss och Konstnatten häromkring. Det finns 131 olika platser att besöka i och omkring Tidaholm och Falköping. 

Jag åker alltid till Stengärde (Fel nr och rubrik på denna länkade sida, det ska stå 129. Stengärde). Det är prästen Bengt-Åke Öhgren som ställer  ut sina foton från Arktis och Svalbard, naturen omkring sin gård Stengärde samt speedway. Jag har ju gått på skolan som bedrevs däruppe under ett antal år.  Gick där åren 1996-2000. Och det var verkligen mitt andningshål under dessa år. Mycket jobbigt hade jag i den andra skolan men på Stengärde kunde jag andas ut och ändå göra mitt skolarbete. Och så fick jag ju ta hand om hästarna och det var nog domstol fick mig att må så bra! Träffade min gamla lärare Katrin också. Ett riktigt kärt återseende. Så mycket hon gjort och lärt mig. Utan Stengärde hade jag sannolikt inte klarat grundskolan. Fick även träffa Bengt-Åkes fru Bibbi. Bengt-Åke hade sin utställning uppe i stallet i år. I skolbyggnaden var det några andra utställare. Walther uppskattade utställningarna lika mycket som jag. Speciellt Bengt-Åkes foton på speedwaymotorcyklarna. Så vi köpte lite kort på dessa samt lite andra kort,  några i dubbletter. 

Efter Stengärde åkte vi till Velinga,  och Ateljé Widlunga. Anne Karlsson ställde ut glaskonst, målningar och textil bl. a.  i sin Ateljé. Vi är dessutom släkt och jag skäms att jag inte besökt henne tidigare

Även här blev det uppskattat av både mig och Walther.  Det bjöds på våfflor och en valfri gåva till Svenska kyrkan kunde ges istället för att de tog betalt för våfflorna. Walther fick en peng att lägga i insamlingsbössan och gjorde det stolt. Handlade lite här också. Walther ville köpa kort, och valde mellan två kort. Sa till han vilket jag tyckte han skulle köpa, ett kort med min farfars får och hans bröder och föräldrar. Och jag sa till Walther att det är hans morfars farfar.  ”Coolt det köper vi” sa Walther. Han köpte även en fågel och ett kort med en gammal bil. Jag köpte ett bokmärke samt två par örhängen. Men ett par ska ges bort

Jag tror att farfars far Stanley står längst upp till vänster. Sen bredvid honom Elias och Arvid till höger. Den lille pojken är Set. Föräldrarna heter Anders och Emma. Detta är avmålat från ett gammalt fotografi. Stanley är född 4 september 1899(japp jag föddes på hans 85årsdag). Så detta är taget någon gång i början av 1900-talet. Det fanns även några systrar men de avled tyvärr i Engelska sjukan. 

Sista besöket blev på Sveriges Minsta Saluhall.  Mysigt ställe med mycket både närproducerat och välproducerat i matväg. Kollade dock inte konsten som ställdes ut.  Vi var trötta och Walther ville åka hemåt. Hade lovat Peter att köpa med nåt gott hem då han jobbat över. Så vi stannade till vid Eddies Pizzeria. Grabbarna åt pizza och jag en sallad med skaldjur och tonfisk. Mumsigt! Blev än härlig kväll! 

Hawaii, barnpizza Hawaii utan tomatsås och västkustsallad.

Dock har jag inte mått bra idag. Ont och orkeslös. Fick dock fixat lite här hemma. Mycket återstår. Men skåpen är på plats.  Jag la beslag på ena skåpet till Mary Kay. 

Har mycket kvar att fixa men värken tog överhand. Jag klarade inte ens att få in hyllorna och skåpet från garaget. Så Peter fick ringa efter Bengan. Gjorde en äpplepaj som tack. Den gick åt. Men jag klarade det inte. Det sägs att Ett äpple om dagen håller doktorn borta från magen. Den stämmer inte på mig – tvärtemot! Klarsr inte äpple alls i någon form. Jag får jätteont. Så jag fick ta mig en spasmofen. De gör mig ju hög. Men tog en promenad med min kontaktperson och hon såg att jag blev påverkad av det när den började verka. Nu är jag helt slut. Men har inte så ont. Skulle följt med farmor och hennes väninnor till kyrkan ikväll. Men eftersom jag gick ta mig medicinen så får jag skippa det tyvärr

Ska försöka göra lite kvällsmat och se på tv. 

Ta hand om er!//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge