MammaKaos i baktagen! 

Fick ett infall i affären idag och köpte Dumlekolor:)  Och ikväll slängde jag och Walther ihop 24 st dumlekakor:)  Har dock inte provsmakat ännu,  men de ser goda ut! Och enkla att baka är dom,  ca 25 min totalt tar det!


Här är receptet:

Kakdeg

1dl socker

200g smör

3dl vetemjöl

1tsk bakpulver

Dekoration

12 st dumlekolor

(1ask noblesse)

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 200grader. Ställ ut 24 formar på en plåt.  Blanda alla ingredienser till degen. Gör sedan bollar och lägg en boll i varje form.  Dela kolorna i halvor och tryck ner i mitten av varje boll.  Grädda sedan ca 10 min i ugnen. Vill man kan man lägga på noblesse på varje kaka direkt när man tagit ut dom ur ugnen. Jag tycker det blir för sött med noblesse också.  Låt svalna! Ät och njut!

Visst var det enkelt och gott? Det finns ju fler smaker på dumlekola så man kan ju göra efter tycke och smak!  Funderar på laktritsdumle nästa gång! Tror det kan bli riktigt gott!

Ta hand om er!//