Midsommarafton 2016

Idag är det midsommarafton. Vi bestämde att hålla oss kvar på sjukhuset. Vi var trötta och vädret var inget kul… Klassiskt midsommarväder med regn;)

Vi tog det lugnt och njöt av dagen. Walther fick köttbullar, prinskorv och potatismos till lunch och jordgubbskräm till efterrätt. På matsedeln stod jordgubbar o grädde eller jordgubbskräm och köket skickade upp kräm till Walther. Något som både jag och sköterskorna reagerade på. Kunde han inte fått jordgubbar? Men han åt maten och njöt:) Festade till det med Loka crush Hallon. Också lite dåligt av köket att inte skicka upp någon festligare dricka?! Alltså till varje måltid servar avdelningen med saft, juice, mjölk eller vatten. Nåja, vi festade på vår Loka! Lycklig kille! Jag åt min Halloumi hotpot från Felix. Jättegod vegetarisk gryta! Men längtar efter sill o potatis! Men det får jag imorgon hos min farmor;)

Eftermiddagen gick ruskigt snabbt, köpte en glass i kiosken och sen såg vi på Lego Movie, en helt ok film. Walther gillade den. Dock hade han ont:( så sjuksköterskan kom in med en alvedon. Jag va kreativ o målade lite både irl och på telefonen i ColorTherapy. 


Ikväll hade vi underbara sköterskor som bjöd ut honom (och mig) i köket ikväll och bjöd på jordgubbar och glass! Tack!! De tyckte synd om honom att han inte fick färska jordgubbar till efterrätt. De frågade honom om han ville ha vattenmelon varpå han svarade ”Ja tack gärna, ju mer desto bättre!” Jag skämdes lite medan sköterskorna skrattade. Sen när vi va klara så reste han sig, bockade artigt och sa ”Vill tacka för gott fika!” Sen smet han till rummet igen. Sköterskorna log och sa varsågod! Alltså den gossen kan konsten att vara artig. Och det får han berömdare avse flesta som jobbar här!

Inatt jobbar favoritsjuksköterskan L här, till Walthers förtjusning. Som han log när M sa att det var L som jobbade inatt:)

Innan han somnade lästes det saga, Öronprinsen själv stod för högläsningen för mig och räven Bettan (gosedjur). Nicke Nyfiken på sjukhus. Mycket härlig saga:)


Imorgon ska vi på permission. Knappt 8h får vi va borta Max pga antibiotikan som måste ges intravenöst. Men det blir en härlig dag med lunch hos min farmor och sen traditionsenligt midsommarfirande i Suntak! Vi har fått lov att låna med en rullstol ifall Walther blir för trött! Så snällt!

Nu sova! Blir ju väckta kl 2 för antibiotikan.

Godnatt

Ta hand om er!//