Det blir aldrig som man tänkt sig!


Idag kl 13 skulle Walther vara på ÖNH på återbesök!

Igår hade han mer ont än vanligt, han sa inget men han visade tydligt med att skärma av och vilja va ifred!

På kvällen tempade jag honom precis efter kvällsmedicinen. Och tempen va 38:/ så bara att åka till akuten. Gick rätt fort där, va ju inne strax efter 22,30, träffade ssk vid 22,50 och dr vid 23,30. Strax efter 00 beslutade dr att Walther, trots fint CRP skulle läggas in 1-2 dygn och få antibiotika intravenöst igen:( Tablettbehandling är ev inte tillräcklig! Suck! Så här ligger vi på barnmedicin igen, avd 47 denna gång, sal 77, på dörren hänger Pippi Långstrump. 

 Sköterskan o undersköterskan var just inne och satte kanyl och gav antibiotika. Och nu ska har han fått alvedon. Tempen är på väg upp troligen då han frossar lite:/  att sätta kanyl va ingen match alls! Så duktig han är!! Och fick beröm av både sjuksköterska och undersköterska! Inte ett pip kom! Min duktige pojke är så duktig och tapper!

Nu ska vi sova några timmar! Tårarna rinner på mina kinder av oron. Varför drabbas han såhär hårt? Varför får han inte vara frisk?! 

Godnatt från en trött, ledsen och orolig MammaKaos!!



Hemma igen!

Sen några dagar! Kom hem i torsdags eftermiddag. Varken hunnit eller orkat blogga! Blev iaf både spagetti och köttfärssås och pannkakstårta med jordgubbar på kvällen när vi kommit hem, precis som Walther önskat!

Det är ett stort frågetecken för såväl oss som läkarna varför Walther varit så sjuk men haft så diffusa symtom! Även infektionsläkarna var fundersamma! CRP (Sänkan) har legat på Max 36 (normalt 5-8) och den borde ha varit MYCKET högre! Man tog andra prover och dessa visade minimala förändringar men inte såpass att det förklarade varför Walther varit så sjuk!

När dr förklarat att infektionen gett sig på skallbenet bleknat både tacksam och rädd!! Tacksam att det inte tagit hjärnan, för det hade gett större konsekvenser än va det gjort! Men så rädd, för att va hade utgången blivit om infektionen blivit värre och tagit hjärnan?! Hade vi fått behålla vår Walther då? Massa frågor finns i huvudet ännu, frågor som ska ställas till dr imorgon. Ska man utreda vidare varför han varit så sjuk och framförallt VARFÖR har det inte visat mer symtom än det gjort?! Va det gäller smärtan har vi den dumma autismen att skylla på, vilket även dr häll med om!! Men sen??? Mycket OM och VARFÖR i alla tankar! Dr sa rent ut att man räknat med 1-2 dagars inskrivning på barnmedicin men det blev 1v och 2 dagar totalt! Och det säger ju rätt mycket:/

Nyopererad Öronprins❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Walther mår efter omständigheterna väl. Han har ont märker vi och vi ger därför lindring regelbundet. Och Antibiotika äter han 3ggr/ dag i några dagar till.

Jag har väl alltid överbeskyddat honom mer eller mindre men känner mig än mer som en hönsmamma! Sa i fredags till min kontaktperson C att jag kommer vara livrädd bara han får lite feber! 

Dr har gett oss vissa direktiv. Vid minsta lilla symtom som feber, större rodnad runt sår, mer smärta, var från såret eller örat eller illaluktande från örat eller om han blir allmänt påverkad i övrigt MÅSTE han in akut!! Och vi behöver inte ringa, utan bara åka till akuten med honom och hänvisa till ÖNH! Känns tryggt att läkarna tar Walther på allvar! Han är smärtpåverkad, men varken mer eller mindre än tiden på KSS. Och han svarar fint på den rekommenderade smärtlindringen (Alvedon och Ipren)! Men man är klart orolig! 

Så vi får se vad dr säger imorgon!

Jag är rädd, nervös och orolig! Klump i magen inför besöket! 

Men så tacksam för vården och bemötandet på både operation, iva/uppvak/dagkirurgi, ÖNH, lekterapin och till sist men inte minst avd 47/48 Barnmedicin KSS! Och speciellt G! Walther gillade henne och fick enormt förtroende för henne! När han säger till ssk att han inte har ont men vi märker tydligt att nåt är fel, och G kommer 5 min senare och han nästan gråter av smärta och säger att han har ont, då ser man att hon betydde mycket! Hon höll honom lugn! TACK! Vilket jobb ni gör för våra sjuka barn!!!

Nu ska jag sova! Får se va dagen ger. Ev en sväng till Lundsbrunns och sen till mamma!

Kram och godnatt!

Hemma igen!

Sen några dagar! Kom hem i torsdags eftermiddag. Varken hunnit eller orkat blogga! Blev iaf både spagetti och köttfärssås och pannkakstårta med jordgubbar på kvällen när vi kommit hem, precis som Walther önskat!

Det är ett stort frågetecken för såväl oss som läkarna varför Walther varit så sjuk men haft så diffusa symtom! Även infektionsläkarna var fundersamma! CRP (Sänkan) har legat på Max 36 (normalt 5-8) och den borde ha varit MYCKET högre! Man tog andra prover och dessa visade minimala förändringar men inte såpass att det förklarade varför Walther varit så sjuk!

När dr förklarat att infektionen gett sig på skallbenet bleknat både tacksam och rädd!! Tacksam att det inte tagit hjärnan, för det hade gett större konsekvenser än va det gjort! Men så rädd, för att va hade utgången blivit om infektionen blivit värre och tagit hjärnan?! Hade vi fått behålla vår Walther då? Massa frågor finns i huvudet ännu, frågor som ska ställas till dr imorgon. Ska man utreda vidare varför han varit så sjuk och framförallt VARFÖR har det inte visat mer symtom än det gjort?! Va det gäller smärtan har vi den dumma autismen att skylla på, vilket även dr häll med om!! Men sen??? Mycket OM och VARFÖR i alla tankar! Dr sa rent ut att man räknat med 1-2 dagars inskrivning på barnmedicin men det blev 1v och 2 dagar totalt! Och det säger ju rätt mycket:/

Nyopererad Öronprins❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Walther mår efter omständigheterna väl. Han har ont märker vi och vi ger därför lindring regelbundet. Och Antibiotika äter han 3ggr/ dag i några dagar till.

Jag har väl alltid överbeskyddat honom mer eller mindre men känner mig än mer som en hönsmamma! Sa i fredags till min kontaktperson C att jag kommer vara livrädd bara han får lite feber! 

Dr har gett oss vissa direktiv. Vid minsta lilla symtom som feber, större rodnad runt sår, mer smärta, var från såret eller örat eller illaluktande från örat eller om han blir allmänt påverkad i övrigt MÅSTE han in akut!! Och vi behöver inte ringa, utan bara åka till akuten med honom och hänvisa till ÖNH! Känns tryggt att läkarna tar Walther på allvar! Han är smärtpåverkad, men varken mer eller mindre än tiden på KSS. Och han svarar fint på den rekommenderade smärtlindringen (Alvedon och Ipren)! Men man är klart orolig! 

Så vi får se vad dr säger imorgon!

Jag är rädd, nervös och orolig! Klump i magen inför besöket! 

Men så tacksam för vården och bemötandet på både operation, iva/uppvak/dagkirurgi, ÖNH, lekterapin och till sist men inte minst avd 47/48 Barnmedicin KSS! Och speciellt G! Walther gillade henne och fick enormt förtroende för henne! När han säger till ssk att han inte har ont men vi märker tydligt att nåt är fel, och G kommer 5 min senare och han nästan gråter av smärta och säger att han har ont, då ser man att hon betydde mycket! Hon höll honom lugn! TACK! Vilket jobb ni gör för våra sjuka barn!!!

Nu ska jag sova! Får se va dagen ger. Ev en sväng till Lundsbrunns och sen till mamma!

Kram och godnatt!