Tuffa dagar med tapperöronprins!

Ja det har varit tuffa dagar! Walther har haft ont även omhan inget sagt! Dagligen har doktorn bytt kompresser och förband, och sugit rent i örat! Och Walther har varit märkbart påverkad! Men då han stått på alvedon och Ipren vid behov så har han bara fått när han haft ont, vilket varit svårt att veta. Men idag tyckte dr att han ska ha smärtlindring regelbundet! För då har han förhoppningsvis inte så ont hela tiden. 

Var 8e timma, kl 5, kl 13 och kl 21 får han penicillin intravenöst. 

Imorse skulle det tas prover via kanylen i samband med detta, men det misslyckades. Ssk fick in koksaltlösning och medicin men fick inget blod. Så på fm fick man sätta emlaplåster och sticka honom igen:( man satte ny kanyl då man tyckte det var bättre ifall nr 1 la av, den börjar visst krångla lite. Walther var helt förstörd och det misslyckades både med blodprov och sättning av kanyl tills jag bad ssk att barnsköterskan G skulle komma in. Hon har haft hand om Walther från dag 1. Och han gillar henne! Och ja G gjorde han lugn! Det gick att få dit kanyl och få blodprov via denna utan problem! Efteråt kom ssk med rött förband och present! Och vilken present! LEGO -Star Wars:) så glad han blev!! Tack snälla!


Har varit isolerade på rummet på fm. Walther var riktigt dålig inatt! Kräktes, blödde näsblod, yrade och hade ont i huvudet, örat och magen! 3 gånger fick ssk komma akut in och hjälpa honom. Stundtals var han helt borta, var otäckt! Senaste dygnet har han varit väldigt i sig själv! Jävla autism!

Och ja det har han varit idag med! Lekterapin kom in och frågade om han ville ha nåt. Lego, med beskrivning! Så en stor Lastbil –Mack från filmen Bilar och Blixten McQueen! Och den byggdes ihop rätt fort! Blev paus för smärtlindring, provtagning/kanylsättning, läkarkontroll och lunch!


I eftermiddags släpptes vi ut! Walther fick besök av sina klasskompisar (2 av 4) med deras fostermamman och syskon! Blev glassfest tillsammans och det var härligt att se hans ögon glittra en stund!!! Tack snälla Åsa, Enil, Marlene, Marcus och Mickey! Det värmde gott och presenten verkar spännande: 


Blir ju kvar här över helgen, måndag eller tisdaf får vi åka hem tidigast!

Lekterapin är stängd lördag och söndag så personal därifrån kom in och frågade om det fanns något vi ville ha in över helgen. Walther önskade såklart mer lego, och så bad vi om pärlor och pärlbrickan vi påbörjade igår. Jag har gjort mest men han har gjort lite och har bestämt färger på lok o vagn. 

Ikväll blev den klar. På måndag får personalen på lekterapin stryka den! 


Nu ska vi sova! Hoppas på lugn natt! Blivit för lite sömn för både mamman och Öronprinsen! 

Haft myskväll med chips, läsk och film:) Jag övertalade Walther om att få välja film! Han har sett massa filmer dessa dagar! Så ikväll valde jag! Jag valde Vi på Saltkråkan, Astrid Lindgren är bra:) Gick hem även hos Walther:) Ta hand om er!//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge