MammaKaos utmanar 14 april: Musik

aprilutmaning

När lyssnar du helst på musik? Eller har du musik på för jämnan hemma? 

Vilken musiksmak har du? Rock, pop, hårdrock, punk, dansband, klassiskt eller annan musik? 

Du kanske sjunger eller spelar du något instrument själv? 

Jag har gärna på musik hemma om jag är ensam och allra helst om jag ska städa eller göra annan tråkgöra hemma, musiken gör att det går undan. Helst lyssnar jag på dansband, men en del 60-70tal går hem också såsom Siw Malmquist, ABBA, Idolerna och Elvis Presley mfl. Ibland blir det Gospel och andligare musik. 

I bilen lyssnar jag gärna på SR P4 Skaraborg (100,3) de har en go blandning på sin musik och ofta roliga reportage och klipp. Och sen får man ju lokala nyheter oxå. 

Men min favoritmusik är nog dansband!

Är ju uppvuxen med musiken. Min pappa har ju till och ifrån spelat i band. Han har både orgel, dragspel och gitarrer hemma. Och det har alltid varit naturligt att sjunga och spela hemma för mig. När jag var 9 år började jag spela Trombon på musikskolan i Tidaholm (nuvarande Kulturskolan). Och jag hade Walthers trumlärare som lärare:) Lite skoj:) Spelade bara 1,5 år. Ledsnade på trombon, mycket för att det var så mycket konkande på den fram och tillbaka. Men också gör att det va tråkigt till slut. Fortsatt klinka på pappas orgel, försökte lira gitarr och lärde mig Fattig bonddräng på pappas dragspel:) Dragspel är nog det instrument som egentligen är mg varmast om hjärtat! Pappa spelar, morfar spelade, farfar och farfars far spelade så det finns å brås på. Ville helst spelat dragspel när jag spelade på musikskolan men pappa tyckte jag skulle spela nåt som han inte kunde. Orgel/piano, gitarr och dragspel kunde han lära mig tyckte han. ????
Idag spelar jag lite gitarr på skoj ibland och lite ukulele. Sjunger då o då (även i duschen). Har tidigare sjungt i barnkör, ungdomskör, gospelkör och ”måbrakör” (Juvelerna). Tyvärr finns inte den tiden eller orken nu. Men i framtiden så!

  

Ta hand om er!//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge