MammaKaos utmanar 13 april: Filmer

aprilutmaning

Vilken filmgenre ser du helst? Thriller, skräck, komedi, drama? Har du någon favoritfilm? Varför?

Jag är ingen filmfantast. Ser jag på film ser jag helst svenskt drama. Och jag har ett par favoriter, En sång för Martin och Så som i himmelen.

De är så mänskliga och verklighetstrogna och ger tankeställare. Och båda har bra skådisar och härlig musik! Och har bra och tydliga teman och budskap!

Jag har dock några utländska filmer som jag verkligen uppskattar, med verkliga historier i bakgrunden! Schindlers list och Flykten från Sobibor. Två riktigt bra filmer som skildrar judarnas situation under andra världskriget. Flykten från Sobibor skildrar hur judarna hade inne på ett av alla arbets och koncentrationsläger som fanns runtom i bla Polen under förintelsen! Dock är båda sorgesamma och lite otäcka! Men så bra! Man får tankeställare av att se dessa människor.

Några andra bra filmer är Nyckeln till frihet, Titanic och Inte utan min dotter. Tre ruskigt bra filmer. Vet inte om Nyckeln till frihet är verklighetsbaserad. Men den är otroligt bra! Och visar lite att med rätt verktyg kan även hårt kriminella blir bra människor. Men den är ju fruktansvärt hård stundtals!

Inte utan min dotter handlar om Betty Mahmoody och dottern Mathob och kampen om att kunna fly hem till Amerika ifrån kvinnoförnedrande, fysisk och psykisk misshandel i 80talets Iran.  Dock blev jag väldigt besviken när jag läst boken och såg filmen. Så mycket som är med i boken men som inte är med i filmen. Filmen hade nog blivit ganska lång om allt kommit med, och även än mer otäck och blodig. Kanske ska vara tacksam att allt inte filmatiserades!  Denna berättelser sann. Betty har själv skrivit boken som sen blev film! 
Men allra största favoritfilmen är och förblir nog ändå Grease! John Travolta och Olivia Newton John är ju så otroligt bra! Och hela filmen är underbar! Kärlek, svek, drama, lögner och ännu mera kärlek i en och samma film!  

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Grease_(film)

Vet inte vilken genre jag egentligen gillar bäst. Men drama är väl det dessa filmer tillhör. Komedi och skräck/rysare ser jag väl mer sällan! Och heller inte Science Fiction. 

  
 

Ta hand om er!//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge