MammaKaos utmanar 9 april: Föreningsliv

aprilutmaning

Föreningar har funnits i många år. De första kända föreningarna var arbetarrörelsen och fack föreningarna. Idag sitter 1/10 svensk i någon föreningsstyrelse. 

Jag är en av dom. Jag är sekreterare i HRF Tidaholm. HRF står för www.hrf.se. Jag har varit medlem i ja va blir det 8-10 år. Och suttit i styrelsen i 4 år tror jag. Satt först som ledamot och gick den upp till sekreterare 2015 och gör nu andra året som sekreterare. Ett kul uppdrag, men ibland tidskrävande. Sparat en del tid genom att föra allt protokoll via datorn istället för papper och penna. Slipper kladdiga anteckningar och konstiga formuleringar som jag inte fattar sen. Jag skriver direkt och korrigerar, förtydligar och lägger till direkt i dokumentet. Det sparar massa tid och energi för mig. Dessutom träffar jag mycket folk och kan påverka aktiviteter i föreningen och även få in yngre medlemmar! Lite skoj är att vi i Tidaholm är HRF Skaraborgs YNGSTA styrelse! Det ni! Vi är enda föreningen som inte enbart består av ålderspensionärer;) riktigt kul när övriga föreningar i distriktet pratar om det:)

HRF är inte enda föreningen jag är med i. Är ju medlem i TBHK (Tidaholmsbygdens Hästklubb) där jag är invald som ledamot i styrelsen samt handikappsektionen, men som jag tyvärr fått pausa pga hälsoskäl. Trivdes i det styrelsegänget. Det hände massa både bra och dåliga saker på mötena. Och mitt mål med att vara med i handikappsektionen var att visa utåt att klubben har en bra satsning på människor med funktionshinder. Oavsett det är psykiskt eller fysiskt! Vi har tex en handikapplift i stora stallet samt en ”dubbelsadel”för att även gravt rörelsenedsatta ska få en chans att rida! Walther har ridit i handikappgruppen 1 år och stormtrivs. Det har gett massa för honom. Det är enda aktiviteten som han inte börjat tycka är jobbigt och inte vill fortsätta med. Och han utvecklats i sin ridning! Dock har det blivit några veckors uppehåll för hans del nu pga örat!

Sen bowlar jag för BK Tranan. Tidaholm/Falköpings bowlinglagen för funktionsnedsatta. Kravet för att få lösa licens och bowla (behöver inte ha licens om du inte vill) med dom är att du på något vis har ett funktionshinder som ger dig rätt till LSS (Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade). Kommer skriva om lite LSS imorgon! Har du licens får du delta i alla tävlingar som erbjuds laget! Tex spelade jag min första DMmatch igår! Med skitresultat (tycker jag). Satsar på SM nu!

Sen är vi medlemmar i Autism & Aspergersförbundet, FUB och Brf Junibacken (vår bostadsrättsförening), men här är vi ”passiva” medlemmar. Mest medlem för stödet eller för det är krav att vi är medlemmar. Ja det är krav när vi äger vår lägenhet att vi är med i bostadsrättsföreningen. Men ingen av oss är aktiv!

  

Ta hand om er!//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge