MammaKaos utmanar 4 april: Mitt favoritdjur

aprilutmaning
Djur denna varelse som finns i flera hundra tusen (kanske miljoner) arter. Flygande, simmande, gående, vankande, springande, krälande mm. Av dessa finns ett djur som för mig alltid kommer ha en speciell plats i hjärtat.

Och nej det är inte hind jag kommer skriva om. Även om hundar hör till favoriterna också. Men mitt allra största favoriten är HÄSTAR! Ser ni väl på headern?Dessa vackra fyrbenta varelser med svans och man! De är vackra och se på och man kan göra mycket med dom. Hoppning, western, fälttävlan, trav, dressyr, fyrspann, köra och rida för nöjes skull, eller arbetshäst antingen i jordbruk, polismyndigheter eller som draghäst i korteger tex. Ja många användnings områden finns. Det finaste är ändå att bara få rida och njuta av stunden inte låta det ha för mycket krav! En tur i skogen o lyssna o känna naturen tillsammans eller en stund i paddock/ ridhus med olika övningar!

Jag började rida som 7åring och gjorde vid 15 årsålder en paus från hästarna. Började rida igen för ett år sen (höll på några månader 2009 oxå).

De finaste hästarna är skimlar (vita hästar) återigen kolla min header. Min första favorit var Mirabella ett skimmelsto som stod på ridskolan när jag började där. Fick sen andra favoriter, Hera, Babben och Chico, återigen en skimmel;) Sista favoriten hette Alf.

När jag började på Stengärde var det skimlar igen som hjärtat klappade för. Arabiska fullblod! Zoora, som jag ofta red. Men finaste Cometa som med sitt föl Inger gick lös i trädgården och betade! Inger blev min favorit när Cometa olyckligt skadade sig och fick avlivas! Jag fick uppdraget att ta hand om Inger. Även Inger är idag ett vackert skimmelsto…


När jag började på TBHK för ett åt sen började jag rida Honey och sen Valle. Valle är en favorit för både mig och Walther. Numera rider jag mest Nimbus. En galet rolig häst som njuter av att få jobba! Men som kan va lite bufflig, envis o trög. Men det är typiskt fjording;) Men jag gillar Nimbus. Sen finns numera två vackra skimlar i stallet, men dessa rider inte jag. Men vackra hästar är det!

Bjussar till slut på denna bild på mig och Valle;)

Ta hand om er!//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge