Tack o lov för Hälsocentralen!

Jag har sagt det förr och säger det igen! Jag ångrar inte att jag bytte till Hälsocentralen i Hjo. Vi har 3 mil enkel resa dit, men det är det faktiskt värt! Dessutom har de jour på kvällar och helger!

Idag är jag extra tacksam. Ringde ner för att Walther har svårt att äta, han dricker och äter glass. Men det mesta ätbart, ”det tar stopp i halsen mamma”,  det går inte mamma. Frågat gång på gång om det gör ont! Han svarar att det gör det, tacksam att han säger det! Frågat om han mår illa, ”mår illa i halsen”. Funderat på om medicinen är boven i dramat, han åt ju mycket bättre innan han fick behandling?!

Ringde 1177 och då är det 75 minuter i kö för att komma fram, alltså ÖVER en timma, min erfarenhet säger att det nog tar mer än så. Jag slog numret till Hälsocentralen i Hjo. De gör om sitt växelsystem och det innebär att det kan bli krångligare för oss patienter, ”uppge namn, personnumer blalala”, eller så väntar man kvar och så kopplas man till telefonist! Valde efter 3 försök (och lyssnat på dessa knappval) att kopplas direkt, två signaler och en sjuksköterska svarade! Förklarade som det var, om vårt besök i tisdags, han har både halsfluss och öroninflammation. Han är pigg och leker, MEN han har ökade besvär med både hals och öra TROTS behandling med antibiotika. Jag hann inte ens fråga om det kunde ha med medicinen att göra att han inte kan äta, utan fick välja att komma till Tibro Hälsocentral idag eller till Hjo imorgon bitti kl 9,30! Funderade fram och tillbaka, säger att han är pigg, han dricker bra, han tar emot både antibiotika och smärtlindring. Och är väldigt känslig för nya miljöer (speciellt sjukvård). Så vi valde tiden i Hjo! Blir han sämre, dvs slutar dricka, blir slö eller får hög feber så ska vi ringa igen, före kl 16 får vi tag på dom på hälsocentralen sen är det 1177! Och vi får ringa igen och ändra tid till idag om vi vill! Tygghet för såväl som patienter och anhöriga!

Hade vi fortfarande varit skrivna på vårdcentralen i Tidaholm hade vi fått sitta de där 75 min i telefonkö!

Men en sak har jag reagerat på, 1177 ska ju va tillgängligt för alla, men om man han kontantkortstelefon och inga pengar har på den… då kan du inte ringa 1177! Då är det alltså INTE tillgängligt för alla!

Som sagt är Walther pigg! Jag är glad för det han äter, nu säger han tom nej till Ola-Connys limpa (som han normalt älskar), det tar stopp!

Min älskade prins!

Ska du sitta där imorgon också titta och pilla på alla böcker?

Tanken är att vi ska äta påskmiddag hos min farmor ikväll. Känns ju sådär! Jag vet att Walther kan sitta i hennes sovrum och se på tv och pilla i sig det han vill. Och han vill gå dit, han längtar till Anita säger han.

Vi går in en stund, äter lite gott och går hem! Denna Påsk är inte som vi tänkt oss alls! Inget kul händer, sitter bara inne och glor!

 

Ta hand om er!//

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge